Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Bericht in de pers over Siemens: toegang tot mailbox en intranet na de werkuren en in het weekend

For the business and trade press
Huizingen, 19.02.2014

Gisteren stond in de media dat Siemens België-Luxemburg beslist zou hebben om de toegang voor haar medewerkers tot hun professionele mailbox en het intranet af te sluiten na de werkuren en in het weekend. Volgens het bericht is er overleg bezig met de vakbonden over de opzet van zo'n systeem, met het oog op het waarborgen van de mentale rust van onze medewerkers.

Deze informatie werd verstrekt door een externe vakbondsafgevaardigde (niet Siemens) die zich vergist heeft met de vermelding van Siemens. De opzet van zo'n systeem is intern bij Siemens België-Luxemburg nooit ter sprake gekomen.

De klantenrelatie staat centraal in onze business en het is belangrijk om beschikbaar te zijn voor onze klanten, om een optimale service te kunnen verzekeren. 

Anderzijds is het principe van mobile working al enkele jaren geïntegreerd in ons bedrijf en kunnen medewerkers gebruik maken van een flexibele werkomgeving (op verschillende Siemens-sites, van thuis uit, ...) die zich aanpast aan hun individuele noden.

Daarnaast is het welzijn van onze medewerkers inderdaad topprioriteit. Daarom lanceren we in maart een gezondheidsprogramma waarmee we onze medewerkers op het gezonde pad willen begeleiden: Fit@Work. Dit langetermijnprogramma focust interactief op 5 pijlers: mentale gezondheid, fysieke gezondheid, gezonde voeding, medische zorg en een gezonde werkomgeving.