Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens haalt topscore in 's werelds grootste klimaatbeschermingsranglijst

Onze onderneming behaalt voor de allereerste keer, het maximum van de punten in Carbon Disclosure Project-ranglijst (CDP), en wordt hiermee beloond voor onze grote transparantie op het vlak van van milieurapportering. Deze erkenning is, een belangrijk signaal in de aanloop naar COP 21: bedrijven moeten het voortouw nemen op het vlak van klimaatbescherming.

Siemens behaalde de hoogst mogelijke score in de Carbon Disclosure Project-ranglijst (CDP). Voor de transparantie van de rapportering over de bedrijfskansen en risico's verbonden aan klimaatverandering kreeg ons bedrijf een score van 100 op 100 (in 2014 was dit 99). Bovendien zorgden onze inspanningen op het vlak van energie-efficiëntie en reductie van CO2-emissies ervoor dat we de hoogste prestatiecategorie, Band A, bereikt hebben. . Bijgevolg zijn we  nu ook in de Carbon Performance Leadership Index opgenomen.

Meer dan 5.000 bedrijven wereldwijd, waarvan bijna 2.000 beursgenoteerd zijn, verstrekten bedrijfsinformatie die volgens de CDP-scoremethodologie werd beoordeeld. In totaal slaagden 113 bedrijven erin in de Climate A List opgenomen te worden. Naast Siemens gaat het o.a. om bedrijven zoals Nestlé, BMW en Deutsche Post.

“We feliciteren Siemens voor het bereiken van de CDP Climate A List en het halen van de hoogst mogelijke CPD-klimaatscore van 100 A. Hierdoor behoort Siemens tot de vier beste DAX-bedrijven op het vlak van de rapportering m.b.t. klimaatverandering”, aldus Susan Dreyer, Carbon Disclosure Project-bestuurslid.

Roland Busch, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG met bijzondere verantwoordelijkheid voor duurzaamheid, merkte het volgende op: “We zijn zeer verheugd over onze uitstekende score in het CDP-rapport inzake klimaatverandering. Als een van 's werelds grootste leveranciers van milieuvriendelijke en efficiënte technologieën heeft Siemens een duidelijke verantwoordelijkheid om te leiden door voorbeeldgedrag. Daarom stellen we ons tot doel onze wereldwijde activiteiten tegen 2030 CO2-neutraal te maken.” “Zo geven we een duidelijk signaal aan de nakende klimaatconferentie dat ook de privésector in actie moet komen om de klimaatverandering aan te pakken”, vervolgde Busch.

De internationale non-profitorganisatie CDP beheert 's werelds meest omvattende database van milieu-informatie van bedrijven. CDP publiceert dit jaar het 'Climate Change Report 2015' namens 822 investeerders die in totaal € 86 biljoen aan activa vertegenwoordigen. Deze onafhankelijke organisatie wordt gefinancierd door een breed spectrum van sponsors evenals door lidmaatschapsbijdragen en in het kader van bijzondere projecten en partnerschappen.

19-11-2015