Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Your Future is Digital biedt leerrijke en interactieve ervaring

Siemens maakt studenten warm voor industrie van de toekomst

For the business and trade press
Gent, 20.11.2014

Siemens ontving vandaag in Kinepolis Gent tal van afstuderende bachelors en masters uit technologische richtingen voor de laatste halte van de Education Events ‘Your Future is Digital’. De multinational investeert zo in de nieuwe generatie technologische professionals en wierp samen met hen een blik in 3D op de digitalisering van de industrie.

De maatschappij digitaliseert steeds sneller en verder, maar ook de industrie draait volop mee in de digitaliseringsgolf. Siemens innoveert als technologisch marktleider al meer dan 160 jaar op vlak van energie, automatie en digitalisatie. Daarom investeert de onderneming continu in de toekomst, onder meer door te focussen op de jonge generatie.

De Education Events ‘Your Future is Digital’ is het jongste in een lange reeks van initiatieven die de professionals van morgen moet warm maken voor technologie en technische studies. In dat kader ondersteunt Siemens het STEM-actieplan (Science, Technology, Engeneering, Mathematics) van de Vlaamse Regering. Dit actieplan heeft als doel meer mensen te doen kiezen voor een loopbaan in een technologische richting. Siemens organiseerde in het verleden reeds ‘Pioneer in Innovation’ voor vrouwelijke studenten met zin voor innovatie, en ‘Little Innovators’ om de kinderen van de werknemers passie voor technologie bij te brengen.

Interactief en leerrijk
“Tijdens deze Education Events kijken we samen met de studenten vooruit naar de industrie van de toekomst om finaal te landen bij ‘Industry 4.0’, vertelt Jurgen De Wever, die bij Siemens management functies waarneemt op vlak van Marketing en Business Development. “We gaan dieper in op hoe de digitalisering zich reeds vandaag vertaalt binnen de industrie en werpen een licht op de uitdagingen van de toekomst. Een geavanceerde digitalisering van onze machines, productiefaciliteiten en de daaraan gekoppelde werkmethodieken zullen de competiviteit van onze industriële activiteiten sterk verhogen. De show is een bron van inspiratie én enthousiasme in een eigentijds en interactief kader. In totaal hebben we meer dan 1000 studenten kunnen ontmoeten in verschillende Belgische steden: Antwerpen, Hasselt, Luik, Charleroi en Gent. De interesse was dus zeer groot.”

De studenten nemen plaats in de bioscoopzaal en volgen een deel van de show door een 3D-bril. Een interactieve en leerrijke kijk op de industriële toekomst. “Dit is een fantastisch initiatief”, vindt Timothy Stuyvaert, student Energietechnologie aan Odisee Gent. “We leren in onze opleiding werken met de technologie van vandaag maar hebben niet meteen een zicht op wat de toekomst in petto heeft. Door ‘Your Future is Digital’ krijgen we toch een interessante vooruitblik op de technologiewereld waarin we later zullen werken. Siemens bouwt zo een brug tussen de academische wereld en het bedrijfsleven. “

Employer of the year
Met ‘Your Future is Digital’ zet Siemens ook de deur open voor nieuw talent. “We zijn steeds op zoek naar jonge professionele bachelors en masters Industrieel Ingenieur die hun eerste stappen willen zetten in de technologische bedrijfswereld”, vertelt Lieven Huygens, Talent Manager bij Siemens België/Luxemburg. “Siemens is een voorloper op vlak van technologische innovatie, en gaat ook innovatief om met het creëren van een werkomgeving waarin jonge medewerkers zich goed in hun vel voelen.“

Dat heeft ook Timothy begrepen: “Ik ben nog op zoek naar een stageplaats en Siemens staat nu zeker hoog in mijn lijstje. Ik ben ervan overtuigd dat Siemens als marktleider op vlak van automatisatie enorm veel te bieden heeft, ook voor studenten zoals ikzelf, die nog heel wat te leren hebben.”

Als ‘Employer of the year 2014’ biedt Siemens zijn werknemers een werkomgeving aan waarbinnen zij hun passie voor technologie kunnen realiseren. Innoverende workshops en programma’s zoals Fit@Work, Fun@Work, Fast Forward, Authentic Leadership … zijn speciaal ontwikkeld om de werkomgeving zo aangenaam en stimulerend mogelijk te maken.

Over Siemens
Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar symbool staat voor uitmuntendheid op het vlak van techniek en engineering, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook een toonaangevende leverancier van apparatuur en uitrustingen voor medische beeldvorming – zoals computergestuurde tomografiesystemen (CT-scanners) en beeldvormingsystemen op basis van magnetische resonantie (MRI-scanners) – evenals een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september 2013, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.