Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens opent Cyber Security Operation Centers voor de beveiliging van industriële installaties

  • Operation Centers voor industriële beveiliging in Europa en de VS

  • Permanente bewaking van industriële installaties wereldwijd

  • Vroegtijdige risicodetectie en gecoördineerde tegenmaatregelen

Siemens heeft Cyber Security Operation Centers (CSOC's) voor de beveiliging van industriële installaties geopend, in Lissabon en München voor Europa en in Milford (Ohio) voor de VS. De op deze sites gevestigde Siemens-experts voor industriële beveiliging monitoren wereldwijd industriële installaties op cyberbedreigingen, waarschuwen bedrijven bij beveiligingsincidenten en coördineren proactieve tegenmaatregelen. Deze beveiligingsmaatregelen maken deel uit van de omvattende Plant Security Services van Siemens om bedrijven in de productie- en verwerkingsindustrie te ondersteunen bij de omgang met voortdurend veranderende beveiligingsbedreigingen en om de installatiebeschikbaarheid te verhogen en vullen de lokale expertise aan die aanwezig is in de Belgische Siemens vestiging in Huizingen.

Het steeds meer in netwerk plaatsen van industriële infrastructuren (het "Internet der dingen", "Industrie 4.0") vereist gepaste beschermingsacties voor de automatiseringsomgeving. Het is net hiervoor dat de Plant Security Services van Siemens op het toneel verschijnen: deze diensten variëren van veiligheidsanalyses (Security Assessments) en beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls en virusbescherming (Security Implementation), tot en met de voortdurende bewaking van installaties d.m.v. Managed Security Services, nu georganiseerd vanuit de CSOC's. Bij detectie van een verhoogd risico waarschuwen de Siemens-experts de klant onmiddellijk, formuleren ze aanbevelingen voor proactieve tegenmaatregelen en coördineren ze de implementatie ervan. De tegenmaatregelen zijn gebaseerd op het kritieke karakter van het incident en de waarschijnlijke impact op de klantenactiviteiten. Dit omvat het aanpassen van de firewall-regels of het voorzien van updates om hiaten in de beveiliging te verhelpen. Hiernaast voorziet Siemens ook forensische analyses van beveiligingsincidenten. Bedrijven bevinden zich dan in een positie om rapporten op te stellen die voldoen aan internationale normen zoals ISO 27002 of IEC 62443. En dat is nog lang niet alles: bedrijven ontvangen ook een transparant overzicht van de beveiligingsstatus van hun installaties. De Plant Security Services van Siemens gebruiken producten van de bedrijfspartner, Intel Security. Deze omvatten McAfee VirusScan, McAfee Application Control, McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) evenals McAfee Enterprise Security Manager met Security Information en Event Management.


Siemens heeft Cyber Security Operation Centers (CSOC's) geopend voor de cyberbeveiliging van industriële installaties. De Siemens-experts voor industriële beveiliging monitoren industriële installaties wereldwijd op cyberbedreigingen, waarschuwen bedrijven bij beveiligingsincidenten en coördineren proactieve tegenmaatregelen. Deze CSOC’s vullen in deze hoedanigheid de lokale expertise aan die aanwezig is in de Belgische Siemens vestiging in Huizingen.

U vindt dit persbericht en een foto op het internet op: www.siemens.com/press/PR2016030210DFEN

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/plant-security-services

29-3-2016