Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Next generation LIMS Siemens combineert 25 jaar ervaring in kwaliteitsbeheer met moderne technologie en klantenfeedback

For the business press
Huizingen, 16.02.2015

Met het LIMS SIMATIC IT Unilab 7.0, lanceert Siemens een volledig omgegooide versie van het bestaande Siemens LIMS voor labautomatisering. Door het nieuwe design kan de omvattende LIMS functionaliteit nu ook volle-dig op tablet gebruikt worden.

Op basis van eigen expertise, de nieuwste technologie trends en feedback van klanten herwerkte Siemens zijn volledige LIMS voor kwaliteitsbeheer, service labos en R&D labos, met als doel een optimale gebruiksvriendelijkheid, eenvoudig implementeren en beheren van systemen, en dat tegen een lagere IT-kost. “Met de release van SIMATIC IT Unilab V7, geeft Siemens een knap staaltje van het her-uitvinden van hun software voor een modern platform. Hun klanten zullen hier vast blij mee zijn”, zei Greg Gorbach, vice president, ARC Advisory Group.

Web-enabled en personaliseerbaar
Als cloud oplossing is versie 7 van de software volledig web-enabled, en kan op elke standaard HTML5 browser gebruikt worden. Zo worden installatie en systeem updates direct minder omslachtig en zelfs overbodig. Het flexibele web design van SIMATIC IT Unilab 7.0 laat gebruikers naar wens in een knip switchen tussen een PC en een tablet. Met de “comfort” en “compact” view opties bepaalt de gebruiker hoe de data op zijn scherm worden weergegeven, waarbij “comfort” vooral geschikt is voor touch screens, en “compact” view ideaal is voor PCs met een klavier en een muis. De zogenaamde novice” en “expert” modes laten de gebruiker dan weer be-palen wat voor niveau van detail hij nodig heeft, waarbij “expert” alle monstergegevens  weergeeft, terwijl “novice” enkel de hoogstnodige data toont. Met behulp van de docking manager kan elke gebruiker bovendien zijn eigen werkomgeving opbouwen, met één drag, drop en dock beweging.

De hele set-up van het laboratorium en workflows gebeurt met de Mindmap, een grafische weergave van alle objecten in de configuratie van het labo. Zo is in één oogopslag duidelijk welke connecties tussen objecten er gemaakt moeten worden.

De software omvat ook een geavanceerde zoekfunctie met auto-completion, filter in list, en zoeken op tekst of time stamp. Bovendien kan je gedetailleerde trends en grafieken weergeven rechtstreeks vanuit het resultatenvenster.

Multifunctioneel launch pad
Voor SIMATIC IT Unilab en alle andere modules van de SIMATIC IT R&D Suite wordt dezelfde launch pad gebruikt. Die geeft de beschikbare tools en functies weer volgens de toegangsrechten maar elke gebruiker kan zijn launch pad verder individualiseren en uitbreiden met documenten en tools die hij binnen handbereik wil hebben.

LIMS SIMATIC IT Unilab 7.0

Het LIMS SIMATIC IT Unilab 7.0 is het next generation LIMS voor labautomatisering. Voor SIMATIC IT Unilab en alle andere modules van de SIMATIC IT R&D Suite wordt dezelfde launch pad gebruikt.

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/lims en op http://www.youtube.com/watch?v=3x76OM5t_MQ

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar symbool staat voor uitmuntendheid op het vlak van techniek en engineering, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook een toonaangevende leverancier van apparatuur en uitrustingen voor medische beeldvorming  – zoals computergestuurde tomografiesystemen (CT-scanners) en beeldvormingsystemen op basis van magnetische resonantie (MRI-scanners) – evenals een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september 2013, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op  www.siemens.com.