Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens presenteert de volgende fase van de digitale transformatie van werktuigmachines

EMO 2019, Hal 9, Stand H50

  • Motto: ‘Digitalization in Machine Tool Manufacturing – Thinking further!’

  • Nieuwe generatie Sinumerik ONE-controllers als digital native

  • Softwareportfolio voor werkstukkwaliteit uitgebreid met nieuwe edgetoepassing

Onder het motto ‘Digitalization in Machine Tool Manufacturing – Thinking further!’ presenteert Siemens talrijke uitbreidingen van zijn Digital Enterprise-portfolio voor de sector van de werktuigmachines op ongeveer 1.700 vierkante meter op EMO in Hannover (hal 9, stand H50). Het bedrijf heeft al toekomstgerichte technologieën opgenomen in zijn portfolio, zoals zijn nieuwe controller voor werktuigmachines die specifiek is ontworpen voor digitalisering, edge en cloud computing, artificiële intelligentie en additieve productie, en het leidt de sector van de werktuigmachines naar de volgende fase van de digitale transformatie. “Met ons unieke aanbod van digitaliseringsoplossingen bereiden we de weg voor de toekomst van de werktuigmachinesector en helpen we onze klanten, machinebouwers en machinegebruikers om nieuwe en uitgebreidere manieren te vinden om snel groeiende gegevensvolumes te gebruiken om hun productiviteit te verhogen, hun kwaliteit te verbeteren en hun concurrentievoordeel te vergroten”, legt Dr. Wolfgang Heuring, CEO van de Motion Control Business Unit, uit. De basis voor innovatieve technologieën is de beschikbaarheid en de transparantie van gegevens die kunnen worden gebruikt om digital twins te creëren – van het product, de productie en de prestaties – en die alle stappen van industriële productieprocessen in kaart brengen en met elkaar verbinden in een virtuele omgeving. “Het is de kunst om deze gegevens op een innovatieve manier te gebruiken en om te zetten in waardevolle kennis om de prestaties en de flexibiliteit te verbeteren en de time-to-market te verminderen”, gaat Heuring verder.

Sinumerik ONE: de digital native CNC voor werktuigmachines
Met de presentatie van de nieuwe CNC-generatie Sinumerik ONE op EMO introduceert Siemens het kernelement dat essentieel is voor de digitale transformatie van werktuigmachines. Als digital native werkt de nieuwe controller met de Create MyVirtualMachine-software om de machinecontroller en de bijbehorende digital twin op basis van één engineeringsysteem te creëren en draagt hij bij tot de naadloze integratie van hardware en software. “Sinumerik ONE is het kernelement voor de globale transformatie van de sector van de werktuigmachines en voor de toekomstbestendige productie in een sector die steeds meer digitaliseert. Met zijn naadloze interactie tussen de virtuele en reële portfolio stelt Sinumerik ONE machinebouwers en machinegebruikers in staat om de time-to-market aanzienlijk te verminderen en de machineprestaties te verbeteren”, legt Uwe Ruttkamp, Head of Machine Tool Systems van de Motion Control Business Unit, uit.

Sinumerik ONE beschikt over krachtige hard- en software om een digital twin te creëren. Zo kunnen machineproducenten hun ontwikkelings- en machineprocessen volledig virtualiseren. Deze virtualisatie kan worden gebruikt om processen aanzienlijk te versnellen en daardoor de time-to-market aanzienlijk te verminderen, met behoud van een hoge kwaliteit. Machinegebruikers profiteren op hun beurt van een aanzienlijk snellere inbedrijfstelling door het gebruik van de digital twin. Ze kunnen ook sneller instellingen invoeren, onderdelen in de virtuele omgeving laten werken en de prestaties tijdens de productie verbeteren. Er kunnen ook opleidingen worden georganiseerd los van de eigenlijke machine.

Highlight Showcase: additieve productie met de nieuwe Sinumerik ONE
Bezoekers van EMO zullen de Sinumerik ONE live kunnen ervaren op onze Highlight Showcases. Een van de voorbeelden op de Siemens-stand is van Beam, de eerste machinebouwer die een Sinumerik ONE heeft geïnstalleerd in zijn machine voor additieve productie, Modulo 250. Beam is een toonaangevende wereldwijde producent van machines voor gerichte energiedepositie (Directed Energy Deposition of DED). In vergelijking met andere additieve productietechnologieën is DED bijzonder indrukwekkend in termen van hoge opbouwcijfers, toepassingen met meerdere materialen en gerichte materiaaldepositie in de proceszone. Bezoekers van EMO kunnen ’s werelds eerste additieve productiemachine met Sinumerik ONE bekijken en zien hoe de processimulatie van de materiaalorder op de machine wordt weergegeven in het NX Virtual Machine-softwarepakket in de gebruikelijke DED NX CAM-omgeving.

Nieuwe edgetoepassing: AnalyzeMyWorkpiece/Monitor
Met AnalyzeMyWorkpiece/Monitor breidt Siemens zijn softwareportfolio voor werkstukkwaliteit uit. De nieuwe edgetoepassing maakt het mogelijk om de productie van werkstukken in werktuigmachines voortdurend op te volgen. Een hele reeks meetwaarden wordt met hoge frequentie en zonder feedback van de machine verkregen en voortdurend vergeleken met een referentiemodel. Daarom kan AnalyzeMyWorkpiece/Monitor worden gebruikt om de werkstukkwaliteit te optimaliseren, zelfs tijdens het productieproces.

Onder het motto ‘Digitalization in Machine Tool Manufacturing – Thinking further!’ presenteert Siemens talrijke uitbreidingen van zijn Digital Enterprise-portfolio voor de sector van de werktuigmachines op ongeveer 1.700 vierkante meter op EMO in Hannover (hal 9, stand H50). Het bedrijf heeft al toekomstgerichte technologieën opgenomen in zijn portfolio, zoals zijn nieuwe controller voor werktuigmachines die specifiek is ontworpen voor digitalisering.

 

Dit persbericht met persfoto is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2019050244DIEN

Meer informatie over Siemens op EMO 2019 vindt u op www.siemens.com/press/emo68 en www.siemens.com/emo

 

Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met het Digital Enterprise-portfolio biedt DI bedrijven van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten voor de integratie en digitalisering van de volledige waardeketen. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij de verhoging van hun productiviteit en flexibiliteit. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 75.000 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen van elektriciteitsopwekking en -distributie, intelligente infrastructuur voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, en automatisering en digitalisering in de proces- en productie-industrieën. Met de afzonderlijk beheerde bedrijfsentiteit Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde bedrijven Siemens Healthineers AG en Siemens Gamesa Renewable Energy is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten en milieuvriendelijke oplossingen voor onshore en offshore windenergieproductie. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

24-5-2019