Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Digital Factory Tour werpt blik op Manufacturing of the Future

 • Met de ‘Digital Enterprise’ biedt Siemens schaalbare oplossingen om de overstap naar Industrie 4.0 te maken, voor bedrijven van elke omvang,  zowel in de maak-  als procesindustrie

 • De ‘Digital Enterprise’ bestaat uit vier elementen: Software and Automation Portfolio, Industrial Communication, Industrial Security en Industrial Services

 • Industriële klanten kunnen op elk moment in de waardeketen, afhankelijk van hun noden, starten met een van deze elementen op hun weg naar de fabriek van de toekomst

 • Time-to-market, flexibiliteit, productiviteit, efficiëntie en kwaliteit worden dankzij de ‘Digital Enterprise’ bevorderd

 • De Siemens Digital Factory Tour, die deze oplossingen voorstelt in een interactief kader, houdt, na de VS, China, Zweden en Duitsland, halt in Huizingen

De digitalisering van de industrie zorgt voor tal van uitdagingen: nieuwe producten moeten steeds sneller op de markt gebracht worden, op een efficiënte, veilige en energiezuinige manier. Maatwerk en alsmaar sneller veranderende omgevingen vragen om een steeds hogere mate van flexibiliteit. De industrie moet ook in de toekomst een van de drijvende krachten blijven achter onze economie. Hoe zullen bedrijven uit de sector de komende jaren in staat zijn om verder te evolueren en zich te blijven onderscheiden?

Met de ‘Digital Enterprise’ biedt Siemens een oplossingenportfolio om de overstap naar Industrie 4.0 te maken. De Digital Enterprise bestaat uit vier elementen: Industrial Software and Automation Portfolio, Industrial Communication, Industrial Security en Industrial Services. Zo helpt dit grote en kleine bedrijven, in de maak- en procesindustrie, om nu en in de toekomst winst te boeken inzake time-to-market, flexibiliteit, productiviteit, efficiëntie en kwaliteit, zonder in te boeten aan veiligheid.

Digital twin
“Een aanpak om de virtuele en de echte wereld met elkaar te verbinden, is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle, efficiënte en flexibele toekomst van de industrie”, vertelt André Bouffioux, CEO van Siemens België-Luxemburg. “Dat kan door digitalisering en het creëren van een ‘digital twin’. Een digital twin of digitale tweeling stelt je als bedrijf in staat om productideeën, productieprocessen en systemen volledig digitaal te valideren, en daarmee fouten te elimineren. Siemens bundelt zo al 15 jaar IT, operational technology, product lifecycle & manufacturing management tot één geheel in haar klantenoplossingen.”

Een digital twin bewijst zijn meerwaarde niet alleen in de design- en planningfases maar in alle fases van de value chain. In de engineeringsfase helpt deze de inbedrijfname sterk te reduceren via ‘virtual commissioning’, terwijl tijdens de productie- en servicefases deze digitale kopie opnieuw gebruikt wordt om aan predictief onderhoud te doen. Een digital twin is dus op alle facetten van de waardeketen toepasbaar, en hoe vroeger deze kan worden ingezet, hoe groter de meerwaarde.

Siemens Digital Factory Tour
“Digitalisering is niet langer fictie”, vertelt Eddy Nelis, Vice President Siemens België-Luxemburg. “Dit wordt aangetoond met de Digital Factory Tour, die na succesvolle demonstraties in de VS, China, Zweden en Duitsland, op 6 december halt hield in Huizingen. Aan de hand van hands-on voorbeelden en het concreet oplossingenportfolio voor Industrie 4.0, wordt het volledige productieproces overlopen over ‘product’, ‘process’ en ‘plant’. In een interactief kader tonen experts hoe de oplossingen van de Digital Enterprise het mogelijk maken voor fabrikanten om hun productieplanning, productiecontrole en de werkvloer te verbinden om zo hun productie te optimaliseren.”

Zo is er de showcase van TIA V14, de laatste versie van de TIA Portal (Totally Integrated Automation), het geïntegreerde softwareplatform dat het mogelijk maakt om in elke industriële context automatiseringsoplossingen te implementeren en te optimaliseren. Van planning tot werking van machines en procedures, over onderhoud en upgrades van bestaande automatiseringssystemen.
Daarnaast illustreert de Tour ook de mogelijkheden van Mindsphere. Met Mindsphere biedt Siemens een schaalbaar en kostenefficiënt cloudplatform, in de vorm van ‘Platform as a Service’ (PaaS), voor de ontwikkeling van applicaties. Dit open IoT ecosysteem helpt bedrijven om massa’s aan productiedata te verzamelen en te analyseren, en zo de efficiëntie te bevorderen.

  Volg ons via sociale media
  Twitter: www.twitter.com/siemens_belux

  Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

  6-12-2016