Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Drie handige functies voor het draaien en frezen

For the business and trade press
Huizingen, 03.04.2015

  • Drie nieuwe functies voor de Sinumerik Operate-gebruikersinterface vereenvoudigen de bediening van draai- en freesmachines

  • Tijdsbesparende programmabediening

  • Supersnelle instellingscyclus met gewone-tekstfunctie

  • Intrekkingfunctie voor manuele intrekking van werktuigen

Met drie nieuwe functies voor uw Sinumerik Operate-gebruikersinterface heeft de Siemens-divisie Digital Factory het voortaan eenvoudiger gemaakt om draai- en freesmachines te bedienen. Een nieuw programmabeheerssysteem, gewone-tekstweergave in de supersnelle instellingscyclus, en de nieuwe intrekkingfunctie ondersteunen operators bij gestandaardiseerde draai- en freesbewerkingen met behulp van de Sinumerik 828D compacte CNC of in complexere toepassingen met de modulaire Sinumerik 840D sl CNC.

Web De Sinumerik Operate-programma manager werd aangevuld met een nieuw programmabeheerssysteem dat rechtstreekse toegang biedt tot alle verbonden aandrijvingen . Gebruikers kunnen voortaan simultaan aan alle verbonden aandrijvingen en hun bestandsstructuren werken. Hiernaast kan nu ook een groter aantal bestandsformaten worden weergegeven – een nieuwe stap naar het verminderen van de papierberg aan de machine.

In het krachtige cycluspakket van Sinumerik Operate werd voor een waaier van methodes voor mechanisch bewerking de supersnelle instellingscyclus vereenvoudigd tot de gewone-tekstweergave. De supersnelle instellingscyclus ondersteunt operators bij alle toepassingen voor werktuigbewerking en modellering door overdracht van de bewerkingstolerantie.

In de nieuwe versie van de supersnelle instellingscyclus, kunnen methodes voor mechanisch bewerking zoals verruwen, voorafwerking of afwerking ook in gewone tekst worden weergegeven, en kan  de oriëntatietolerantie worden ingevoerd. Gebruikers moeten hiervoor slechts enkele parameters invoeren.De nieuwe intrekkingfunctie in Sinumerik Operate ondersteunt gebruikers nu bij het intrekken van een werktuig na een onderbreking, bijvoorbeeld door een stroomuitval of NC-reset. In bedrijfsmodus JOG en in de bewerkingspositie 'zwenken' met Cycle800 of 5-astransformatie (TRAORI) kan de mechanische bewerking voortaan na de manuele herstelprocedure vanaf het onderbrekingspunt worden verder gezet.


Met drie nieuwe functies voor uw Sinumerik Operate-gebruikersinterface heeft Siemens het voortaan eenvoudiger gemaakt om draai- en freesmachines te bedienen.

Een persfoto is beschikbaar in hoge resolutie op www.siemens.com/press/pi/I2014092422e

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/sinumerik-operate

Over Siemens
Siemens AG
(Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar symbool staat voor uitmuntendheid op het vlak van techniek en engineering, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook een toonaangevende leverancier van apparatuur en uitrustingen voor medische beeldvorming  – zoals computergestuurde tomografiesystemen (CT-scanners) en beeldvormingsystemen op basis van magnetische resonantie (MRI-scanners) – evenals een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september 2013, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op  www.siemens.com.