Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Vlotte, intuïtieve inbedrijfstelling en bediening voor Sinamics V20-converters

INDUmation.be 2017, Hal 6

  • Draadloze toegang tot converter zorgt voor grotere flexibiliteit

  • Intuïtieve inbedrijfstelling en bediening via webbrowser laat vrije keuze van apparaat toe - van smartphone tot pc

  • Gebruik in industrieën zoals textiel, verpakking, voeding & drank of logistiek alsook commerciële toepassingen

De Sinamics V20-reeks converters wordt uitgebreid met een bijkomende optie voor draadloze inbedrijfstelling en bediening. De webservermodule Sinamics V20 Smart Access is een klein apparaat voor mobiele toegang dat op de converter gemonteerd kan worden en zo een toegangspunt vormt. Hierdoor kan de gebruiker via een laptop of mobiel apparaat en een beveiligde wifi-verbinding toegang krijgen tot de compacte converter voor functies zoals inbedrijfstelling of het instellen of bewaken van parameters. De converter is dus vlot toegankelijk met vertrouwde tools, zelfs als hij op een moeilijk bereikbare plek is geplaatst. Verder laat de intuïtieve gebruikersinterface een snelle en vlotte inbedrijfstelling toe met de inbedrijfstelling- wizard. Sinamics V20-converters zijn de kleinste van het bedrijf op de markt tot nu toe, geschikt voor industrieën zoals textiel, verpakking, voeding & drank, logistiek of verwarming, ventilatie en airconditioning.

“Sinamics V20 Smart Access” laat gebruikers in verschillende industrieën toe om toegang te krijgen tot hun Sinamics V20-converters via een laptop of mobiel apparaat. Dankzij de webservertechnologie is het niet nodig bijkomende data of applicaties te installeren en kan de bestaande webbrowser van het eindapparaat gebruikt worden. De gebruiker is dus volledig vrij in de keuze van het apparaat voor draadloze bediening. Met de Sinamics V20 Smart Access kunnen de volgende functies rechtstreeks uitgevoerd worden: inbedrijfstelling, instellen of wijzigen van parameters, bewaken van de status van de converter, laten werken van motoren in JOG-modus, oplossen van problemen en back-uppen of herstellen van instellingen. Instellingen van een bepaalde converter kunnen ook gekopieerd en verzonden worden naar andere mobiele apparaten. Door de webservermodule te veranderen van de ene converter naar de andere kunnen meerdere Sinamics V20-converters in bedrijf gesteld en bediend worden met het mobiele apparaat als bedieningspaneel. Deze handige toegang en de intuïtieve gebruikersinterface laten een snelle, vlotte inbedrijfstelling en voorinstelling van parameters toe. Daarnaast stelt de tool de gebruiker in staat om parameters eender wanneer in een handomdraai aan te passen.

De grootste troeven van Sinamics V20 zijn de eenvoudige bediening en robuuste uitvoering. De converters zijn geschikt voor industriële toepassingen zoals pompen, ventilatoren, compressoren, molens, vlechtmachines of transportbandsystemen. Ze kunnen ook gebruikt worden voor commerciële toepassingen: industriële wasmachines, koeltoonbanken, fitnessapparatuur, verwarming, ventilatie en airconditioning.


Met de webservermodule "Sinamics V20 Smart Access" kan de gebruiker via een laptop of mobiel apparaat en een beveiligde wifi-verbinding toegang krijgen tot de compacte converter voor functies zoals inbedrijfstelling of het instellen of bewaken van parameters.

Voor meer informatie over Sinamics, surf naar www.siemens.com/sinamics

Voor meer informatie over INDUmation.be, surf naar www.siemens.be/indumation

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2016100005DFEN

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

7-2-2017