Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe LOGO!Power voedingsapparaten tot 100 Watt in ultrasmal ontwerp

  • Nieuwe LOGO!Power-reeks in gereduceerde breedte van 18 mm tot 72 mm

  • Flexibele installatie op DIN-rail of directe montage

  • Rendement tot 90% en onbelaste verliezen lager dan 0,3 Watt (W)

  • Stroombewaking voor meting van uitgangsstroom in reële tijd

Met de 4de generatie van LOGO!Power heeft Siemens zijn voedingenportfolio uitgebreid met twee nieuwe voedingsapparaten, bijkomende functionaliteiten en nieuw toepassingsgebied. De breedte van deze compacte apparaten werd met 18 millimeter verminderd voor een meer flexibele montage, bijvoorbeeld op DIN-rails in verdeelborden, of direct op de muur of het plafond. Ze kunnen naadloos naast andere apparaten worden gemonteerd, bijvoorbeeld om naastliggende LOGO! logische modules te voeden. Met een rendement tot 90% over het volledige belastingsbereik en onbelaste verliezen van minder dan 0,3 Watt (W) bieden deze voedingsapparaten een uitstekend energierendement zowel in stand-by als in bedrijf.

De geïntegreerde stroombewaking verhoogt het comfort tijdens indienststelling en servicewerken. De stroomuitgang wordt in reële tijd als spanningswaarde uitgelezen met behulp van een meetpunt. Door de eenvoudige meting met behulp van een voltmeter hoeft de gebruiker niet langer kabels te ontkoppelen zoals bij de klassieke stroommeting; het systeem wordt dus zonder onderbreking verder voorzien van gelijkspanning. De gebruiker geniet ook van een nieuw, naar onder verruimd bedrijfstemperatuurbereik van -25° tot +70 °C. Wereldwijde toepassing is verzekerd dankzij talrijke certificeringen.

De geïnnoveerde LOGO!Power-reeks met behuizingsbreedtes van 18 tot 72 millimeter is de compacte opvolger voor de voorgaande 3de generatie. De nieuwe varianten met 24 V/0,6 A en 12 V/0,9 A breiden de portfolio uit voor zeer kleine uitgangswaarden en zijn leverbaar in een breedte van slechts één 18-mm pitch. Intotaal elf apparaten met gestabiliseerde en regelbare uitgangsspanningen van 5, 12, 15 en 24 Volt (V) leveren tot 100 W uitgangsvermogen. Dankzij hun ruime ingangsmogelijkheden kunnen de voedingsapparaten zonder omschakeling worden gebruikt op alle monofase-voedingsnetten met 110 tot 240 V AC nominale spanning en zelfs met gelijkspanningsnetten van 110 tot 300 V DC. Voor capacitieve belastingen bij het opstarten van de voeding is een vermogensreserve van 150% beschikbaar; het constante stroomgedrag compenseert overbelastingen tijdens het bedrijf. Een signaal "DC O.K." van de diagnose-led geeft de status van het voedingsapparaat aan. De toepassingsgebieden voor LOGO!Power in de industriële automatisering omvatten eenvoudige verpakkingsmachines, afvalpersen, transportbanden, sorteersystemen, toevoereenheden en sterilisatoren. In de bouwtechnologie kunnen voedingsapparaten worden gebruikt voor verlichtingssturingen, zoals paniekcircuits, centrale en willekeurige circuits, uitbreidingen voor verwarmingsregelsystemen, deur- en poortregelingen en toegangsbeperking. LOGO!Power-apparaten zijn ook terug te vinden in pompstations, speciale voertuigen, sauna's, zwembaden en automatische veevoederinrichtingen.

Met de 4de generatie van LOGO!Power heeft Siemens zijn voedingenportfolio uitgebreid met twee nieuwe voedingsapparaten, bijkomende functionaliteiten en nieuw toepassingsgebied. De breedte van deze compacte apparaten werd met 18 millimeter verminderd voor een meer flexibele montage, bijvoorbeeld op DIN-rails in verdeelborden, of direct op de muur of het plafond.

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017040161PDEN

Voor meer informatie over Siemens op Hannover Messe 2017 raadpleegt u www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons op de sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry  
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

8-6-2017