Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens presenteert op M+R 2017 oplossingen en diensten voor industrie 4.0

Rondetafel werpt blikt op toekomstperspectieven IoT en industriële sector

Op 29 en 30 maart zal Siemens aanwezig zijn op de M+R beurs in Antwerpen, een gespecialiseerd event voor procesinstrumentatie en -analyse. Hier zal Siemens zijn diensten en oplossingen voorstellen om bedrijven te begeleiden in hun transformatie naar de fabriek van de toekomst en tonen hoe ze kunnen inspelen op de nieuwe uitdagingen en mogelijkheden die de digitalisering schept in de proces- en maakindustrie.

De digitale transformatie is geen toekomstmuziek meer, maar is nu al volop aan de gang. In deze (r)evolutie is er uiteraard ook voor de meet- en regeltechniek een belangrijke rol weggelegd. Of het nu gaat over het meten van druk, temperatuur, flow of niveau: vandaag al kunnen bedrijven uit de maak- en procesindustrie intelligent investeren in de toekomst door enkele gerichte veranderingen door te voeren.

Kloppende hart
Op M+R stelt Siemens MindSphere voor. Dit is Siemens’ cloudgebaseerde, open IoT- besturingssysteem en het kloppende hart van een krachtig ecosysteem dat data-analyse, connectiviteitsfuncties, tools, applicaties en diensten biedt voor industriële ondernemingen ongeacht de sector of grootte.

MindSphere helpt om data correct teevalueren en toe te passen om zo de prestaties te verbeteren en bedrijfsmiddelen te optimaliseren. Het biedt de mogelijkheid om digitale diensten onmiddellijk te ontwikkelen en te implementeren en eigen toepassingen of zelfs nieuwe businessmodellen te creëren.
Ook op de Maintenance Fair wordt MindSphere voorgesteld. Op 30 maart zal Hans De Ruysscher hier de uiteenlopende toepassingen van het besturingssysteem demonstreren aan de hand van een boeiende use case.

Snelheid, flexibiliteit en efficiëntie
Een andere product dat aan het grote publiek wordt getoond is Siprocess GA 700, het meetsysteem voor op extractie berustende gasanalyse. Dit modulair concept zorgt voor een grotere flexibiliteit op vlak van modernisering en aanpassing aangezien de modules automatisch worden herkend en geconfigureerd, wat ook de onderhouds- en reparatiemaatregelen vereenvoudigt.

Ook Sitrans TO500 wordt gedemonstreerd op M+R. Dit innovatief meetsysteem voor vezeloptische temperatuurmeting laat complexe temperatuurmetingen en detectie van de precieze positie van kritieke overtemperaturen toe en wordt gekenmerkt door het groot aantal meetpunten en de kleine diameter van de sensormeetlans. Hierdoor kunnen gebruikers een kleinere beschermbuis in de reactor gebruiken, wat de nauwkeurigheid, productiviteit en productkwaliteit ten goede komt. Het meetsysteem is vooral geschikt voor gebruik in de chemische industrie. Naast deze producten pakt Siemens op M+R ook uit met verschillende producten zoals klepstandstellers, proces controllers en proces recorders.

Rondetafel
Op woensdag 29 maart van 14u00 tot 15u00 vindt er ook een rondetafel plaats op M+R omtrent vragen als: Kan IoT onze lokale productie doen groeien? Wat zijn de toekomstperspectieven voor ons industrieel weefsel? Tegen welke uitdagingen kijken we aan? Een van de deelnemers aan de rondetafel is Bart Demaegdt, DCS/Digital Technology Manager bij Siemens. Deelnemen is gratis, het is echter verplicht om op voorhand in te schrijven. Dit kan hier.

Praktisch
U bent van harte welkom op de Siemens-stand (D-104) tijdens M+R. Indien u één van onze vertegenwoordigers wenst te spreken, gelieve op voorhand een seintje te geven via katrien.valkiers@siemens.com of +32 2 536 9679.

27-3-2017