Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens biedt MindSphere op het Microsoft Azure cloudplatform aan

INDUmation.be 2017, Hal 6

Siemens is van plan om zijn open IoT ecosysteem MindSphere beschikbaar te stellen op het Microsoft Azure cloudplatform in de loop van 2017. MindSphere stelt industriële ondernemingen in staat om de efficiëntie van installaties te verbeteren door grote hoeveelheden productiegegevens te verzamelen en te analyseren. Beide bedrijven zijn van plan om het MindSphere-platform en de bijbehorende apps in de toekomst op het Azure cloudplatform aan te bieden. Het gebruik van publieke clouddiensten bespaart op de installatie- en onderhoudswerkzaamheden die betrokken zijn bij het opzetten van eigen IT-infrastructuur. Daarnaast maken de Azure infrastructuurdiensten een grote beschikbaarheid mogelijk op een schaalbare basis, omdat alleen de daadwerkelijk benodigde rekenkracht wordt gebruikt en aangerekend. .NET-support vermindert de inspanning die vereist is bij het ontwikkelen van nieuwe MindSphere apps.

In het kader van de samenwerking zullen klanten van Siemens die apps ontwikkelen en beschikbaar willen stellen in de publieke cloud,  in de toekomst kunnen kiezen tussen Microsoft datacenters op verschillende locaties over de hele wereld. Met Azure Stack kunnen zij ook gebruik maken van Azure diensten binnen hun eigen datacenter: zo kunnen ze profiteren van de schaalbaarheid en het efficiënte beheer van een publieke cloudoplossing, zonder afbreuk te doen aan de controlemogelijkheden die hun eigen datacenter biedt.

“Met Azure biedt Microsoft een innovatief, veilig en hyperschaalbaar wereldwijd cloud computing platform aan. De integratie van Siemens MindSphere en Microsoft Azure zal lokale innovatie stimuleren en de klanten meer flexibiliteit en keuze bieden. Ze helpt productiebedrijven om in hun digitale transformatie te slagen dankzij publieke cloudoplossingen en om het volledige potentieel van IoT, big data en machine learning-toepassingen te benutten", zei Sabine Bendiek, Area Vice President van Microsoft Duitsland.

Naast Java, JavaScript en Python zijn er plannen om MindSphere in de toekomst ook .NET-toepassingen te laten ondersteunen, zodat .NET ontwikkelaars kunnen profiteren van de bestaande toepassingen en deskundigheid bij het ontwikkelen van nieuwe MindSphere apps. Dit zal de aanpassingsperiode en het bijbehorende programmeerwerk beperken en een snellere implementatie van het project mogelijk maken.

"We zijn verheugd over onze samenwerking met Microsoft om ons MindSphere aanbod uit te breiden. Dit zal ons helpen de uitbreiding van ons open IoT ecosysteem nog verder door te voeren. Het zal extra mogelijkheden creëren voor klanten, partners en derde leveranciers om digitale diensten te gebruiken en zo de productiviteit van installaties en machines te verbeteren", verklaarde Peter Weckesser, COO van de Product Lifecycle Management Business Unit, Siemens AG.

MindSphere is ontworpen als een open IoT ecosysteem. Het kan door industriële ondernemingen worden gebruikt als basis voor hun eigen digitale diensten, in domeinen zoals preventief onderhoud, het beheer van energiegegevens of de optimalisering van hulpbronnen. Bedrijven in de machine- en installatiebouw kunnen het platform meer bepaald gebruiken om hun wereldwijd verspreide machineparken te monitoren voor onderhoudsdoeleinden, om periodes van stilstand te verminderen en zo nieuwe bedrijfsmodellen aan te bieden. MindSphere biedt ook de basis voor op gegevens gebaseerde diensten van Siemens, zoals preventief onderhoud van werktuigmachines (Machine Tool Analytics) of geïntegreerde aandrijfsystemen (Drive Train Analytics).

Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com/mindsphere

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2016110084DFEN

Voor alle informatie over Siemens op INDUmation.be2017, ga naar www.siemens.be/indumation

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

7-2-2017