Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

MindSphere met nieuwe partners, nieuwe toepassingen en uitgebreide connectiviteit

  • Nieuwe infrastructuur, app en technologie-partnerships

  • Uitgebreide connectiviteit vereenvoudigt koppeling aan machines en installaties

  • Nieuwe apps voor industriële beveiliging en toestandsbewaking

Siemens zet de uitbreiding van zijn cloud-gebaseerd open IoT besturingssysteem MindSphere verder met nieuwe partnerships, nieuwe apps en uitgebreide connectiviteit. Het bedrijf bundelt zijn krachten met zijn partners op de Hannover Messe om circa 50 apps te demonstreren die talrijke nieuwe functies aanbieden, zoals beperking van veiligheidsrisico's of verbeteren van de beschikbaarheid van aangesloten machines en installaties. De bezoeker kan op onze beursstand talrijke MindSphere-toepassingen en praktijkvoorbeelden uit diverse industriesectoren ontdekken – van productie- en procesnijverheid tot intelligente stroomverdeling. Siemens demonstreert deze en andere innovaties in de "MindSphere Lounge", samen met bestaande partners zoals Atos, Accenture, Evosoft, SAP en Microsoft en nieuwe partners Amazon Web Services en Bluvision. Op de Siemens-stand zullen ook diverse mogelijkheden te zien zijn voor een nog snellere, eenvoudigere verbinding van machines en installaties met MindSphere, zoals een nieuwe programmabibliotheek en een router met geïntegreerde MindSphere-connectiviteit.

Na verbinding met MindSphere kunnen enorme gegevensvolumes snel en efficiënt worden geanalyseerd en kunnen zwakke punten worden geïdentificeerd, zodat de bedrijven de prestaties en de beschikbaarheid van hun installaties met weinig moeite significant kunnen verbeteren. Een toekomstige "Drive System Analyzer"-app zal bijvoorbeeld toelaten om schade aan een aandrijfketen vroegtijdig te detecteren door middel van gegevensanalyse. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie en beschikbaarheid van de installatie, maar optimaliseert ook de onderhouds- en servicewerken. Een andere Siemens-app "KeepSecure!" is een beheertool voor automatiserings- en stuursystemen waarmee de gebruiker potentiële dreigingen, veiligheidsinbreuken en anomalieën veel sneller kan detecteren en op de hoogte wordt gebracht van mogelijke oplossingen en workarounds, zoals beveiligingspatches.

In de MindSphere Lounge worden bezoekers uitgenodigd om een open dialoog aan te gaan met vertegenwoordigers van Siemens en zijn partners door deel te nemen aan gesprekken, lezingen of debatten over digitalisering, Industrie 4.0 en het Internet of Things. Een van de nieuwe MindSphere-partners van Siemens is Amazon Web Services. Dit bedrijf levert cloud-infrastructuur en andere diensten voor MindSphere. Een andere partner, Bluvision, demonstreert software-gebaseerde indoor-locatietechnologieën en oplossingen op basis van MindSphere voor het bewaken van gezondheid en prestaties. Er zullen ook een aantal IoT-startups aanwezig zijn, die een sleutelrol spelen in het creëren van het ecosysteem rond MindSphere. Ter ondersteuning van deze nieuwe bedrijven zal Siemens in de herfst van 2017 ook een wereldwijd startup-programma lanceren onder de naam "MindSphere Rocket Club".

Bezoekers aan de Siemens-stand kunnen kennis maken met 20 concrete toepassingsvoorbeelden voor MindSphere uit verschillende industriesectoren. Een voorbeeld hiervan is een zuivelproductiemodel dat aantoont hoe bedrijven in de voedings- en drankennijverheid digitaliseringsoplossingen kunnen gebruiken om flexibel in te spelen op wisselende marktbehoeften – zoals de groeiende diversiteit van beschikbare smaken. Op die manier kan de bezoeker ervaren hoe KPI's die relevant zijn voor de productielijn en voor het procesgedeelte, kunnen worden gevisualiseerd en geëvalueerd met behulp van specifieke apps en het cloud-gebaseerde open IoT besturingssysteem MindSphere. Op het vlak van stroomdistributie zal Siemens ook een productiemachine gebruiken om de elektrische engineering van een controlekast te demonstreren op basis van een "digitale tweeling" uitgerust met componenten die volledig geïntegreerd zijn in het TIA Portal voor de sturing van geautomatiseerde productie, de registratie van energie- en installatiegegevens en de koppeling ervan aan MindSphere.

Om de verbinding met MindSphere verder te vereenvoudigen, biedt Siemens nieuwe connectiviteitsmogelijkheden. Als Plug&Play-oplossing kan de gebruiker met de Ruggedcom RX1400-router met MindConnect direct verbinding maken met MindSphere, waardoor gegevens van aangesloten resources eenvoudig en betrouwbaar kunnen worden gelezen en voorverwerkt via OPC UA en/of een S7-verbinding. Vervolgens worden de geëncrypteerde gegevens overgedragen naar MindSphere, waar ze beschikbaar zijn voor verwerking en analyse. De betrouwbaarheid en functionaliteit van het systeem in extreme temperaturen tussen -40 °C en +85 °C en zware omgevingen maken van de Ruggedcom RX1400 de ideale keuze voor de gegevensacquisitie in toepassingen zoals stroomtoevoer, verkeer, transport en olie en gas. Het RFID-systeem Simatic RF 600 ondersteunt nu ook de open interface OPC UA en is het eerste RFID-systeem dat als koppeling fungeert tussen de reële en digitale werelden om gegevens direct aan MindSphere te leveren.

Een nieuwe bibliotheek, de MindConnect Lib, biedt ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden om ingebedde apparaten te verbinden met MindSphere. Deze bibliotheek zal in het begin van de zomer van 2017 worden gelanceerd. Met de nieuwe "northbound" API is een snellere integratie mogelijk van Siemens MindApps en van partner-apps. Om de koppeling van resources van derden aan MindSphere te vereenvoudigen, bevindt een "southbound" API met bijkomende protocollen zich momenteel in de voorbereidende fase.

Met nieuwe partners, apps en uitgebreide connectiviteit zet Siemens de uitbreiding van zijn cloud-gebaseerde open IoT besturingssysteem MindSphere verder.

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017040248DFEN

Meer informatie over MindSphere vindt u op www.siemens.com/mindsphere

Voor meer informatie over Siemens op Hannover Messe 2017 raadpleegt u www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons op de sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

26-4-2017