Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

IoT-community MindSphere World ziet het licht in België tijdens Indumation-beurs

  • Tegen 2020 zullen 26 miljard ‘things’ met elkaar in verbinding staan.

  • Het open, cloudgebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere maakt IoT toegankelijk voor alle industriespelers.

  • De wereldwijde community MindSphere World promoot de globale verspreiding van het MindSphere ecosysteem om het volledige potentieel van IoT te benutten. 

  • MindSphere World Belgium start met 13 leden;  Belgische ondernemingen en academische instellingen - groot en klein - uit verschillende sectoren en met verschillende expertises.

Op 6 februari wordt MindSphere World Belgium gelanceerd, de community rond de cloudgebaseerde IoT-oplossing MindSphere met de bedoeling het ecosysteem rond MindSphere wereldwijd te promoten en de leden te ondersteunen om nieuwe markten in de digitale economie aan te boren. De lancering gaat door tijdens Indumation, de beurs voor industriële automatisering in Kortrijk Xpo.

IoT opent de deuren voor data-analyse, machine-to-machine-communicatie en innovatieve bedrijfsmodellen, en belooft de komende jaren een belangrijke motor achter groei en productiviteit te worden. Stilaan wordt de ontwikkeling ervan voelbaar in elk industriedomein. Momenteel treden er elke dag 5,5 miljard ‘things’ in verbinding met elkaar. In 2020 worden dat er 26 miljard.

Mee op het tempo van IoT

Met het open, cloudgebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere wil Siemens de voordelen van IoT toegankelijk maken voor alle industriespelers – van start-up tot multinational. MindSphere laat namelijk toe om producten, fabrieken, systemen en machines met elkaar te verbinden en waardevolle inzichten te halen uit grote hoeveelheden data dankzij geavanceerde analytics. Dat resulteert dan weer in efficiëntere productie en snellere innovatie.

Open, Belgische community

Bovendien stimuleert het open Platform-as-a-Service-model van MindSphere  een sterk partnerecosysteem. “Om het wereldwijde netwerk rond MindSphere optimaal uit te bouwen, riepen we MindSphere World in het leven,” legt Eddy Nelis, voorzitter van MindSphere World Belgium uit. “Dit initiatief laat ondernemingen toe om het volledige potentieel van IoT te ontdekken dankzij nieuwe samenwerkingsvormen. Op die manier blijven ze ook competitief in de markt. Het Belgische initiatief volgt de doelstellingen van zijn Duitse grote broer, maar speelt daarbij in op lokale noden. Ondertussen telt deze Belgische community 13 leden - bedrijven, hogescholen en universiteiten.“

Maken deel uit van MindSphere World Belgium: Actemium, ATS, Cloostermans, Engie Fabricom, FESTO, Innovation Unplugged, Kuka, Rittal, Sick, Siemens, Thomas More, Van Hoecke Automation en Yazzoom.

“In MindSphere World werken bedrijven en onderzoeksinstellingen samen om op basis van MindSphere vorm te geven aan de toekomst van het IIoT. Deze unieke gemeenschap realiseert meerwaarde door kennis te delen, normen vast te leggen en investeringszekerheid te creëren.  Het is geweldig nieuws dat een performante en deskundige Belgische groep deze wereldwijde gemeenschap vervoegt en ze zo ook aanzienlijk versterkt. Welkom bij MindSphere World!”, aldus Ulf Könekamp, voorzitter Managing Board MindSphere World.

Tijdens de kick-off op 6 februari 2019 slaat MindSphere World de handen in elkaar met de vijfde editie van de Factory of the Future Award en de Indumation beurs. Tijdens het event wordt niet alleen de IoT-community voorgesteld, maar krijgen industrie- en IT-bedrijven de kans om kennis en best practices uit te wisselen.

 

Meer informatie over MindSphere World Belgium vindt u op www.mindsphereworld.be

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

4-2-2019