Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sinamics G120C reeks met nieuwe framematen voor hogere vermogensfactoren

INDUmation.be 2017, Hal 6

  • Compacte apparaten met een uitgebreid bereik aan vermogensfactoren tot 132 kW

  • Eenvoudige indienststelling en werking

  • Volledig geïntegreerd in de systeemdiagnose van TIA Portal

  • Gebruik van het TIA Portal bibliotheekconcept

  • Standaard met geïntegreerde veiligheidsfunctie "Safe Torque Off" (STO)

Siemens breidt zijn Sinamics G120C omvormerreeks uit met drie nieuwe framematen voor hoge vermogensfactoren. De nieuwe afmetingen van de behuizingen dekken het vermogensbereik van 22 tot 132 kilowatt (kW), waardoor deze omvormerreeks leverbaar is van 0,55 kW tot 132 kW. De typische kenmerken van deze reeks zijn een compact ontwerp met optionele filter, standaard met lange kabellengtes, volledige integratie in Totally Integrated Automation (TIA) Portal en eenvoudige bediening en indienststelling. De functie “Safe Torque Off” (STO), die standaard geïntegreerd is, voorkomt dat een motor onbedoeld start.

Siemens heeft drie nieuwe behuizingsgroottes toegevoegd aan zijn Sinamics G120C reeks: FSD (22 tot 45 kW), FSE (55 kW) en FSF (75 tot 132 kW) – zodat deze reeks ook kan worden aangeboden voor toepassingen die hogere vermogensfactoren nodig hebben. De Sinamics G120C – met in totaal zeven verschillende framematen voor werking op driefase lijnvoedingen – wordt gekenmerkt door een zeer compact ontwerp, want componenten zoals de DC-choke en de EMC-filter zijn al in het apparaat geïntegreerd. Dit beperkt de ruimte die in de schakelkast vereist is. Dankzij het ontwerp van de omvormers kunnen alle framematen naast elkaar worden opgesteld zonder enig prestatieverlies.

De parameterinstellingen van de Sinamics G120C kunnen eenvoudig naar een SD-geheugenkaart worden gekopieerd en op die manier worden overgezet naar andere apparaten. Aandrijvingen kunnen dus op betrouwbare wijze zonder bijkomende technische ondersteuning worden gecloond en reeksen kunnen met minimale kosten in dienst worden gesteld. Sinamics G120C omvormers kunnen ook worden geïntegreerd in de TIA Portal systeemdiagnose en kunnen via Profinet en Profibus communiceren met Simatic controllers. Dit betekent dat het stuur- en aandrijfsysteem intuïtief kunnen worden geprogrammeerd. Het TIA Portal bibliotheekconcept verzekert dat omvormers opnieuw kunnen worden gebruikt, inclusief hun parameters en hardwarecomponenten. De energie-efficiënte sensorloze vectorsturing laat hoge koppelniveaus bij lage snelheden toe.

De Sinamics G120C omvormers zijn geschikt voor toepassingen zoals transportbanden, mengers, extrusiemachines, pompen, ventilatoren, compressoren en eenvoudige behandelingsmachines.

Dit persbericht  is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2016110052DFEN

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/sinamics

Voor meer informatie over INDUmation.be, surf naar www.siemens.be/indumation

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

7-2-2017