Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Integratie in TIA Portal voor eenvoudigere engineering van telecontrole-oplossingen

  • TIM 1531 IRC-module laat Sinaut ST7-oplossingen toe in TIA Portal

  • Uitbreiding van het Telecontrol-productassortiment met modulaire S7-1500 RTU's

  • TIM 1531 IRC kan worden ontplooid als knooppunt- en master-station

  • Mediaredundantie verzekert beschikbaarheid in geval van storing

Met zijn nieuwe TIM 1531 IRC communicatiemodule breidt Siemens zijn telecontrole-productassortiment uit met modulaire RTU's (Remote Terminal Units) op basis van de geavanceerde controller Simatic S7-1500. Met deze module kunnen Sinaut ST7 telecontroleoplossingen direct in TIA Portal worden gerealiseerd (Step 7 Professional V14 SP1). Dit geldt ook voor de beproefde TIM 3V-IE (Advanced) en TIM 4R-IE telecontrolemodules voor remote terminal units die werken op basis van Simatic S7-300/400. "Datapuntconfiguratie" in het TIA Portal voorkomt programmeringswerk om gegevens over te dragen naar het controlecentrum. In combinatie met de gestandaardiseerde "look and feel" van de telecontrolemodules voor externe RTU's op basis van de Simatic-controllers laat dit een snellere, meer kostenefficiënte engineering toe.

De module verbindt externe stations op basis van Simatic S7-1500 met een telecontrole-controlecentrum door middel van het telecontrole-protocol Sinaut ST7. Ze kan ook worden gebruikt als knooppunt- of als master-station. In geval van een storing worden gegevensverliezen voorkomen en worden waarden overgedragen in hun historisch correcte volgorde nadat de verbinding met het controlecentrum opnieuw tot stand werd gebracht door de geïntegreerde processor en een RAM-geheugen dat maximaal 100.000 telegrammen met tijdstempel buffert.

Remote Terminal Units (RTU's) kunnen worden gebruikt om geografisch gespreide geautomatiseerde installaties vanuit een controlecentrum te bewaken en te sturen. Voor de communicatie gebruiken de S7-1500 stations met TIM 1531 IRC zowel openbare als private netwerken (externe netwerken). Om met deze netwerken verbinding te maken via externe industriële routers zoals Scalance M, wordt de TIM 1531 IRC geleverd met drie Ethernet-poorten en een seriële poort voor aansluiting van een modem. Daardoor kunnen verschillende redundante transmissiekanalen naar een hoger geplaatst Sinaut ST7 knooppunt- of master-station tot stand worden gebracht, zodat de Remote Terminal Units beschikbaar blijven zelfs wanneer de primaire verbinding gestoord raakt. Mediaredundantie met cyclische of gebeurtenisgestuurde gegevenstransmissie wordt aangevuld met bijkomende functies zoals een e-mailvoorziening om onderhoudspersoneel te waarschuwen wanneer drempels worden overschreden, en een uitgebreide waaier aan diagnosefuncties.

Met zijn nieuwe TIM 1531 IRC communicatiemodule breidt Siemens zijn telecontrole-productassortiment uit met modulaire RTU's (Remote Terminal Units) op basis van de geavanceerde controller Simatic S7-1500. Met deze module kunnen Sinaut ST7 telecontroleoplossingen direct in TIA Portal worden gerealiseerd (Step 7 Professional V14 SP1).

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017040224PDEN

Meer informatie over telecontrole vindt u op www.siemens.com/telecontrol

Voor meer informatie over Siemens op Hannover Messe 2017 raadpleegt u www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons op de sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry  
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

26-4-2017