Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuw servoaandrijfsysteem vereenvoudigt projectengineering voor machinebouwers

  • Nieuw aandrijfsysteem met Sinamics S210- en Simotics S-1FK2-motoren

  • Bijzonder dynamische prestaties en uiterste precisie met eenvoudige One Cable Connection (OCC)

  • Geïntegreerde veiligheidsfuncties, snelle engineering en indienststelling

  • Servoaandrijfsysteem in vijf vermogenklassen van 50 tot 750 watt

Met de Sinamics S210-omvormer; speciaal ontworpen voor gebruik met de nieuw ontwikkelde Simotics S-1FK2-motoren, stelt Siemens een nieuw servoaandrijfsysteem in vijf vermogensklassen van 50 tot 750 watt voor. De omvormers bevatten geïntegreerde veiligheidsfuncties en maken snelle engineering mogelijk. Ze worden via Profinet met de controller op een hoger niveau verbonden en kunnen eenvoudig in dienst worden gesteld via een webserver en One-button-Tuning. In combinatie met Simotics-servomotoren maken ze bijzonder dynamische bewegingen mogelijk voor minimale lasten, evenals uiterst precieze bewegingen voor middelzware en zware lasten. De motoren worden d.m.v. een One Cable Connection (1-kabelverbinding OCC) met de omvormers verbonden. Typische toepassingen voor het nieuwe aandrijfsysteem zijn met name verpakkingsmachines, goederenbehandelingstoepassingen zoals Pick & Place, hout- en keramiekverwerking en digitale druktoepassingen.

De functionaliteit van de Sinamics S210 is gericht op bijzonder dynamische motorassturingen, terwijl de aangesloten controller, bijv. de Simatic S7-1500 of S7-1500T met uitgebreide Motion Control-functionaliteit (bewegingssturing), de positioneringfuncties voor de aangesloten aandrijfassen verzekert. De indienststelling van de omvormer verloopt volledig via een geïntegreerde webserver. De One-Button-Tuning-functie maakt de automatische optimalisering van de sturingsparameters mogelijk en houdt daarbij rekening met het gedrag van de aangesloten mechanische systemen bij verschillende dynamische niveaus. De geïntegreerde veiligheidsfuncties omvatten STO (Safe Torque Off) en SS1 (Safe Stop 1). Beide kunnen d.m.v. PROFIsafe worden aangestuurd; voor STO is dat eveneens mogelijk via een klem. Momenteel wordt er aan extra functies gewerkt. De servomotoren realiseren, samen met de snelle controle- en intelligente sturingsalgoritmes van de Sinamics S210, een geavanceerd encodersysteem, en de combinatie van lage rotorinertie en hoge overbelastingscapaciteit, voortreffelijke dynamische prestatie- en uiterst hoge precisieniveaus. Eind april zal Siemens de betreffende motoren met ashoogten van 20, 30 en 40 mm tentoonstellen op editie 2017 van de Hannover Messe.

Dankzij het gebruik van Motion-Connect OCC om de Simotics S-1FK2-motoren met de omvormers te verbinden, zijn de vermogensaders, het encodersignaal en de rem nu in een uitzonderlijk dunne kabel met een diameter van amper 9 mm gegroepeerd, en volstaat een enkele stekker. Dankzij zijn minimale doorsnede is de OCC-kabel dunner, lichter en flexibeler dan vroegere vermogenskabels en wordt het bekabelingsproces weer een stuk makkelijker. Voor sleepkettingtoepassingen bestaat er ook een compacte OCC-kabel waardoor de krommingstraal bijna kan worden gehalveerd t.o.v. conventionele sleepkettingkabels. De stekker is met een hoogte van 25 mm draaibaar en makkelijk te hanteren, maar is toch bijzonder robuust uitgevoerd. De kabelaansluiting op de omvormer is al even eenvoudig dankzij gebruiksvriendelijke zelfborgende stekkers en makkelijk toegankelijke verwijderbare insteekklemmen op de voorzijde.


 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017030190DFEN

Meer informatie over de Sinamics S210-aandrijfsystemen vindt u op www.siemens.com/sinamics-s210

Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons via sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry  
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

24-3-2017