Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens integreert nieuwe voeding in netwerkgebaseerde automatiseringapplicaties

For the business and trade press
Huizingen, 10.03.2015

  • Compact Sitop PSU8600 met ingebouwde Profinet communicatie

  • Output met beveiliging bij overbelasting en individuele meting voor de hoogste betrouwbaarheid

  • Volledige integratie in TIA (Totally Integrated Automation)

  • Met mogelijkheid om modules toe te voegen zonder bijkomende bedrading

Met de nieuwe Sitop PSU8600 introduceert Siemens haar "next generation" voedin-gen: de eerste voeding die volledig te integreren is in netwerkgebaseerde automatiseringapplicaties en in de Totally Integrated Automation Portal enginee-ringomgeving (TIA Portal). Dit vermindert de kosten op het gebied van Engineering en Operations aanzienlijk. Afhankelijk van de gestelde vereisten kunnen in de Sitop PSU8600 bijkomende modules toegevoegd worden, zoals de modules  voor het opvangen van korte stroompannes, zonder dat daarbij extra bedrading nodig is. Daarnaast beschikt dit systeem over meerdere ingebouwde functies die het ophalen van stroomgegevens en conditioning monitoring ondersteunen, wat de beschikbaarheid en efficiëntie van het systeem verhoogt. Daarom is de Sitop PSU8600 uiterst geschikt voor industrieën met hoge vereisten inzake betrouwbaarheid en integratiemogelijkheden, zoals de automobielsector, de levensmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische sector, evenals fabrieks- en speciale machinebouw.    

De integratiemogelijkheid in de TIA Portal maakt zowel de engineering, de configu-ratie als de bediening eenvoudiger. Uitgebreide informatie over bediening en diagnose-analyse is beschikbaar via de ingebouwde Profinet interfaces. De S7 controllers zorgen voor een directe overdracht van de informatie naar de WinCC visualisatiesoftware. Standaard S7 functieblokken voor de Simatic controllers en gebruiksklare WinCC "faceplates" worden gratis aangeboden.Geïntegreerde functies voor condition monitoring leveren informatie over de bedrijfs-toestand en waarschuwen de gebruiker vroegtijdig voor bijvoorbeeld overbelasting, oververhitting, systeemoverbelasting, of stroompannes. Dit laat de gebruiker toe tijdig preventieve maatregelen te nemen, defecten te vermijden en de systeembeschikbaarheid te verhogen. Verscheidene functies dragen bij tot een efficiënt beheer: gaande van het vastleggen van de feitelijke stroom- en spanningwaarden, over het individueel aan- en uitschakelen van output via Profienergy (bijvoorbeeld tijdens stilstand) tot de volledige integratie in energiebeheerssystemen.

SITOP PSU8600

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar symbool staat voor uitmuntendheid op het vlak van techniek en engineering, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook een toonaangevende leverancier van apparatuur en uitrustingen voor medische beeldvorming  – zoals computergestuurde tomografiesystemen (CT-scanners) en beeldvormingsystemen op basis van magnetische resonantie (MRI-scanners) – evenals een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september 2013, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op  www.siemens.com.