Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens versterkt omvormeractiviteiten door verbeterde integratie

  • Meer klantenvoordelen dankzij betere componentintegratie

  • Compactere uitvoeringen dankzij miniaturisering

Voor de volgende generatie omvormers is een grotere integratie van halfgeleiders vereist om de kosten te verlagen, de betrouwbaarheid te verhogen en de productuitvoering te miniaturiseren. Siemens versterkt de digitalisering verder door nieuwe technologieën en topologieën in modulaire bouwstenen voor omvormerproducten te integreren.

“We volgen consistent onze digitaliseringstrategie en investeren in onze bestaande Motion Control-vestiging in Erlangen om deze uit te bouwen tot het epicentrum van onze activiteiten op het vlak van vermogenselektronica”, aldus Wolfgang Heuring, CEO van de BU Motion Control van Siemens. “Om een productieve samenwerkingsomgeving voor onze deskundigen te creëren, concentreren we de vereiste vaardigheden op het vlak van onderzoek, ontwikkeling, productontwerp en productie in één enkele vestiging.”

Siemens gaat zijn vermogenselektronicasystemen voor de volledige waardeketen verder innoveren en optimaliseren om de fysieke en de digitale wereld harmonieus te combineren op het vlak van industrie- en energie. We concentreren deze inspanningen op drie hoofddomeinen: voor de functionele integratie worden componenten zoals sensoren, halfgeleiders en koelingsystemen, die eerder als afzonderlijke eenheden werden voorzien, nu meteen in de producten geïntegreerd en van nieuwe functionaliteiten voorzien. De tweede focus ligt op flexibele, modulaire en schaalbare architecturen en nieuwe halfgeleider-, installatie- en verbindingstechnologieën. Deze technologieën bieden de klant hogere meerwaarde, vermogens- en efficiëntieniveaus, verkleinen volumes en verlagen systeemkosten. Tot slot willen we de ontwikkeling van vermogenselektronicasystemen, evenals de manier waarop ze in cloudomgevingen worden geïntegreerd, opnieuw definiëren.

“De verticale integratie zal de verbinding tussen de fysieke en de digitale wereld zo optimaliseren dat optimale en flexibele productontwerpen evenals een betere afstemming op de klantenbehoeften mogelijk worden”, aldus Tim Davidowsky, CEO van de BU Large Drives van Siemens.

Talloze producten en systemen, van intelligente energiesystemen en CT-scanners tot omvormers en aandrijvingen, zijn afhankelijk van vermogenselektronica. Vermogenselektronica wordt alsmaar belangrijker in onze geëlektrificeerde wereld. Omvormers zijn de elementen die de digitale en fysieke wereld met elkaar verbinden en de mogelijkheid bieden selectief in systemen in te grijpen.

 

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017030217DFEN

Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons via sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry  
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

24-3-2017