Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Volkswagen gaat in zee met Siemens voor ontwikkeling van Industrial Cloud

  • Siemens zorgt voor een efficiënte integratie van productiesystemen, machines en uitrustingen van de verschillende fabrikanten in de 122 Volkswagen-fabrieken

  • Transparantie en analyse van gegevens leggen de technologische basis voor verdere productiviteitsverbeteringen bij Volkswagen

  • Volkswagen en Siemens zijn van plan om samen met leveranciers van machines en apparatuur nieuwe functies en diensten te ontwikkelen voor alle partners die gebruikmaken van de Industrial Cloud

De Siemens-technologiegroep zal instaan voor de integratie van de Volkswagen Industrial Cloud. Dat werd vandaag aangekondigd door Volkswagen en Siemens. Siemens zal een belangrijke rol spelen in de creatie van een efficiënte connectie tussen de machines en apparatuur van de verschillende fabrikanten in de 122 Volkswagen-fabrieken. De daaruit voortvloeiende transparantie en analyse van gegevens zullen de technologische basis vormen voor verdere productiviteitsverbeteringen in de fabrieken van Volkswagen. Daarnaast zullen Siemens en de leveranciers van machines en apparatuur applicaties en apps van het MindSphere IoT-systeem beschikbaar stellen in de Volkswagen Industrial Cloud. Ook zullen ze samen met Volkswagen nieuwe functies en diensten ontwikkelen voor alle toekomstige partners. De ontwikkeling van de Volkswagen Industrial Cloud heeft de wind in de zeilen.

“We willen van onze Volkswagen Industrial Cloud een partnernetwerk maken met digitale functies die alle deelnemende bedrijven ten goede komen. Siemens is een sterke partner met een verregaande expertise inzake digitalisering en een uitstekende sectorkennis”, aldus Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG en lid van de raad van bestuur van Volkswagen Aktiengesellschaft die verantwoordelijk is voor “Productie”.

“Met ons open loT-platform MindSphere willen we Volkswagen graag ondersteunen bij de ontwikkeling van zijn nieuwe Industrial Cloud. We zullen daarvoor gebruikmaken van MindSphere en onze automatiseringsplatformen om machines, productiesystemen en apparatuur efficiënter met elkaar te verbinden. Zo kunnen Volkswagen, leveranciers en fabrikanten van machines het potentieel van productiegegevens nog beter benutten. De productie zal efficiënter en flexibeler worden gemaakt en de productkwaliteit verder worden opgedreven”, zegt Klaus Helmrich, lid van de raad van bestuur van Siemens AG.

Siemens stelt Volkswagen zijn uitgebreide expertise inzake automatisering, industriële loT, en het bouwen van netwerken van machines en fabrieken ter beschikking. Naast de applicaties en apps van de MindSphere-platformen zullen er ook geavanceerde industriële oplossingen worden ontwikkeld. Dankzij deze aanpak worden productiegegevens rechtstreeks door apparatuur en machines of tijdens het productieproces verwerkt voordat ze naar de Industrial Cloud worden verzonden. Dit zal een continue verbetering van complexe productieprocessen mogelijk maken en zorgen voor een betere kwaliteit van de gegevens in de Industrial Cloud van Volkswagen.

De partners van Siemens en MindSphere bieden bijvoorbeeld ook toepassingen voor predictief onderhoud van machines met vooraf berekende geoptimaliseerde onderhoudscycli. Via de cloud kunnen deze dan worden uitgerold in alle fabrieken van Volkswagen. De productieomgeving en de toeleveringsketen van Volkswagen zullen nog efficiënter kunnen worden gecontroleerd omdat ook de verbonden leveranciers en fabrikanten van machines kunnen profiteren van de inzichten die de data-analyse oplevert.

Met de Industrial Cloud van Volkswagen, die samen met Amazon Web Services (AWS) wordt ontwikkeld, legt de Volkswagen-groep de basis voor een naadloze digitalisering van haar productie en logistiek. Dit omvat op termijn ook de integratie van de globale toeleveringsketen van Volkswagen, die meer dan 30.000 locaties van meer dan 1500 leveranciers en partnerbedrijven omvat. De Industrial Cloud zal in de toekomst ook beschikbaar zijn als platform voor andere partners.

 

Dit persbericht kunt u terugvinden op www.siemens.com/press/PR2019030218COEN

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/siemens_press

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen van elektriciteitsopwekking en -distributie, intelligente infrastructuur voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, en automatisering en digitalisering in de proces- en productie-industrieën. Met de afzonderlijk beheerde bedrijfsentiteit Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde bedrijven Siemens Healthineers AG en Siemens Gamesa Renewable Energy is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten en milieuvriendelijke oplossingen voor onshore en offshore windenergieproductie. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

De Volkswagen-groep, met hoofdkantoor in Wolfsburg, is een van de grootste autofabrikanten ter wereld en de grootste in Europa. De groep omvat twaalf merken uit zeven Europese landen. Elk merk heeft zijn eigen identiteit en opereert als een onafhankelijke entiteit op de markt. Daarnaast biedt de Volkswagen-groep een brede waaier van financiële diensten. De groep heeft 122 productiefaciliteiten in 20 Europese landen en 11 landen in Amerika, Azië en Afrika. 664.496 medewerkers wereldwijd produceren voertuigen en zijn actief in voertuiggerelateerde of andere domeinen. De Volkswagen-groep verkoopt voertuigen in 153 landen.

4-4-2019