Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens rondt overname Mendix af en breidt toonaangevend digitaal innovatieplatform uit

  • Siemens voert investeringen en groei in de organische activiteiten en verticale markten van Mendix op om snellere go-to-market-expansie te bevorderen

  • Mendix bouwt verder op zijn erfgoed van openheid en uitbreidbaarheid, inclusief zijn partnerecosysteem

  • Siemens moet SaaS-oplossingen en -uitbreidingen creëren en gebruikmaken van gezamenlijke ecosystemen en partnerschappen van Siemens en Mendix

  • De combinatie van de Digital Enterprise Software van Siemens, MindSphere en Mendix breidt het toonaangevende digitale innovatieplatform uit

Siemens rondde de overname van Mendix af, acht weken nadat de transactie werd aangekondigd in het kader van de bedrijfsstrategie Vision 2020+.

Nu ondernemingen investeren in de digitalisering van hun activiteiten, groeit de vraag naar bedrijfstoepassingen aanzienlijk sneller dan de capaciteit van IT-bedrijven om die toepassingen te leveren. Deze kloof tussen de vraag van bedrijven naar slimme toepassingen en het gebrek aan getalenteerde ontwikkelaars heeft geleid tot een ongekende vraag naar “low-code, high productivity”-platformen. Met de aanwinst van Mendix treedt Siemens toe tot de snelgroeiende ontwikkelingsmarkt voor low-code-applicaties en zal het bedrijf investeren in Mendix om zijn marktleiderspositie uit te bouwen, zowel in zijn bestaande verticale klantenportefeuilles als in het klantenbestand van Siemens.

“Siemens zal blijven investeren in Mendix’ onafhankelijke go-to-marketactiviteiten, productroadmap, merk- en ontwikkelaarscommunity, voortbouwend op onze erfenis als het meest innovatieve en meest open low-code-cloudplatform”, aldus Derek Roos, medeoprichter en CEO van Mendix. “Ons platform zal wat sector en ecosysteem betreft agnostisch blijven. We zullen voortbouwen op onze innovatieve partnerschappen met SAP en IBM, en we zullen nog meer gedifferentieerde softwareoplossingen op de markt brengen door de diepe verticale knowhow van Siemens te combineren met het Mendix-platform.”

Bovendien creëert het gecombineerde marktaanbod van Siemens’ uitgebreide Digital Enterprise Software Suite, Mendix’ low-code-applicatieontwikkeling en MindSpheres IoT-ecosysteem echt een eersteklas innovatieplatform waarmee grote en kleine bedrijven hun onderneming digitaal kunnen transformeren. Klanten kunnen product- en productie-informatie nu universeel toegankelijk en ten nutte maken voor hun bedrijf via een aanbod van uitmuntende, geïntegreerde en toch open technologieën voor het creëren, beheren, organiseren en begrijpen van product- en productiegegevens.
Klanten hebben toegang tot het grootste open ecosysteem van IoT-, Cloud- en Digital Enterprise Software-experts, met de grootste verzameling aan toepassingen, ontwikkelaarscommunity’s, professionele service-expertise en toonaangevende academische en onderzoeksrelaties wereldwijd.

“In het hele klantenbestand van Siemens raken producten en diensten steeds meer met elkaar verbonden. Miljarden intelligente apparaten en machines genereren enorme hoeveelheden gegevens, waardoor een brug wordt geslagen tussen echte en virtuele werelden. Deze enorme hoeveelheden gegevens omzetten in waarde is een belangrijke succesfactor voor onze klanten”, aldus Klaus Helmrich, lid van de raad van bestuur van Siemens AG. “Siemens verbindt zich ertoe om te investeren in ons digitale innovatieplatform, dat onze klanten helpt hun product- en productie-innovaties te ontwerpen, optimaliseren, bouwen en versnellen. We hebben de belangrijkste domeinen van het innovatieproces samengebracht, verbinden ze via een collaboratief platform, bouwen een digitale feedbackloop met een hefboomeffect voor IoT en leveren dit systeem in de cloud.”

Mendix maakt deel uit van de softwareactiviteiten van Siemens’ Digital Factory en het Mendix-platform zal in alle andere Siemens-vestigingen worden overgenomen als standaard low-codeplatform om nieuwe softwareoplossingen op de markt te brengen.

 

Meer informatie over Siemens op Indumaton 2019 vindt u op www.siemens.be/indumation

Volg ons via sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_belux en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: magazine.siemens.be

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Mendix is the fastest and easiest platform to build and continuously improve mobile and web applications at scale.  The only low-code platform available through SAP and IBM, we help our customers digitize their operations by building, managing, and improving apps at unprecedented speed and scale. More than 4,000 forward-thinking enterprises, including KLM, Philips and Royal DSM use our platform to build business applications to delight their customers and improve operational efficiency. Join the Mendix community by following Mendix on LinkedIn and Twitter. Start building apps for free at www.mendix.com/try-now/

4-2-2019