Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Performante sturingshardware voor compacte CNC’s

For the business and trade press
Huizingen, 03.04.2015

  • Nieuwe PPU2xx.3-hardware voor Sinumerik 828D en Sinumerik 828D Basic

  • Meer computerkracht en tot tweemaal snellere werking

  • Robuust gebouwd voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen

  • Voor Sinumerik 828D Basic is er nu slechts één hardwaresysteem voor draaien en frezen

  • Probleemloze conversie van vorige versie naar nieuwe hardware

De Siemens-divisie Digital Factory heeft nieuwe sturingshardware ontwikkeld met meer computerkracht voor haar paneelgebaseerde Sinumerik 828D en Sinumerik 828D Basic compacte CNC's voor draaien en frezen. De nieuwe PPU2xx.3-paneelverwerkingseenheden vervangen de eerdere PPU2xx.2-generatie, en zijn verkrijgbaar voor alle zes versies van de compacte CNC van Siemens. De grotere computerkracht zorgt voor een aanzienlijke verhoging van de werkingssnelheid van de Sinumerik Operate-gebruikersinterface tijdens de indienststelling, programmering en bediening. Bijvoorbeeld bij het wijzigen van de bedieningszones worden de nieuwe vensters bijna dubbel zo snel geladen.

De nieuwe PPU2xx.3-hardware voor Sinumerik 828D en Sinumerik 828D Basic heeft een robuuster ontwerp dan de vorige versie zodat deze ook in veeleisende omgevingen gebruikt kunnen worden, en beter beveiligd zijn tegen bedradingsfouten bij de installatie in een schakelkast. Bovendien kan de Sinumerik 828D Basic nu ook gebruikt worden voor het draaien en frezen met slechts één hardwaresysteem. Hierdoor worden de kosten verlaagd, in het bijzonder op het vlak van logistiek en voorraden van reserveonderdelen.

PPU2xx.3 heeft dezelfde dimensies en connectoren en is volledig compatibel met versie PPU2xx.2. Hierdoor is een probleemloze conversie naar de nieuwe hardware verzekerd, waarvoor Sinumerik 828D V4.5 SP3-software of hoger vereist is.


Siemens heeft nieuwe sturingshardware ontwikkeld met meer computerkracht voor haar paneelgebaseerde Sinumerik 828D en Sinumerik 828D Basic compacte CNC's voor draaien en frezen.

Deze persfoto is beschikbaar in hoge resolutie op www.siemens.com/press/pi/I2014092420e

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/sinumerik

Over Siemens
Siemens AG
(Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar symbool staat voor uitmuntendheid op het vlak van techniek en engineering, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook een toonaangevende leverancier van apparatuur en uitrustingen voor medische beeldvorming  – zoals computergestuurde tomografiesystemen (CT-scanners) en beeldvormingsystemen op basis van magnetische resonantie (MRI-scanners) – evenals een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september 2013, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.