Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Robuuste IWLAN-apparaten voor flexibele toepassing in zware omgevingen

  • Nieuwe Scalance W778-1 M12 access points en W738-1 M12 client-modules

  • Gevarieerde montage- en toepassingsopties dankzij compact ontwerp

  • Apparaten met hoge beschermingsgraad IP65 in overeenstemming met WLAN-standaard IEEE 802.11n

  • Eenvoudige integratie in Totally Integrated Automation (TIA)

Siemens breidt zijn portfolio voor Industrial Wireless LAN (IWLAN) uit met een aantal robuuste, nieuwe apparaten met beschermingsgraad IP65 in de vorm van Scalance W778-1 M12 access points en W738-1 M12 client-modules. Hun compact ontwerp laat een flexibele, plaatsbesparende montage toe en zowel op het vlak van hardware als firmware zijn ze perfect geschikt voor zware industriële omgevingen. Deze krachtige access points en client-modules werken in overeenstemming met de WLAN-standaard IEEE 802.11n en ondersteunen de frequentieband 2,4 en 5 Gigahertz (GHz). De flexibele apparaten kunnen ook worden geïntegreerd in de TIA-omgeving en zijn perfect geschikt voor draadloze lokale netwerking van bijvoorbeeld lasrobots of schroevendraaier-controllers in de automobielsector.

Met hun compact ontwerp zijn de Scalance W778-1 M12 access points en W738-1 M12 client-modules perfect geschikt voor kosteneffectieve, kastloze installaties in zware industriële omgevingen. Dit is mogelijk dankzij een robuuste gegoten aluminiumbehuizing met beschermingsgraad IP65 en schroefconnectoren, waardoor de apparaten uitstekend bestand zijn tegen schokken en trillingen. De uitgebreide installatiemogelijkheden omvatten montage op een vlakke DIN-rail met behulp van een DIN-railadapter, verticale zijdelingse montage op een DIN-rail met een hoekadapter of wandmontage. De montage wordt nog verder vereenvoudigd doordat voor de voeding en gegevensstroom naar de IP65-apparaten dankzij Power-over-Ethernet (PoE) IEEE 802.3at slechts één kabel vereist is, wat het bekabelingswerk tot een minimum beperkt en de indienststellingstijd reduceert. Dankzij het ontwerp van industriële kwaliteit kunnen ze snel en eenvoudig worden geïntegreerd in de algemene TIA-omgeving. Met 2x2:2 MIMO bieden ze gegevenssnelheden tot 300 Mbit/s; ze zijn bovendien voorzien van N-Connect antenneaansluitingen, twee M12 Ethernet-poorten (10/100 Mbit/s, D-gecodeerd) en een redundante 24 Volt (V) M12-voedingsaansluiting.

Het omvangrijke assortiment direct of extern gemonteerde antennes (omnidirectionele, directionele of sectorantennes) alsook RCoax inclusief accessoires (zoals kabels, insteekadapters of houders) is verkrijgbaar in diverse beschermingsgraden en vervolledigt de IWLAN-portfolio van Siemens. De gebruiksmogelijkheden zijn elke soort industriële toepassing waar draadloze lokale netwerking vereist is – bijvoorbeeld voor lasrobots of schroevendraaier-controllers in de automobielproductie, of om Automatic Guided Vehicles (AGV's) te verbinden met een stuursysteem. Net zoals alle andere producten uit de Scalance-portfolio beschikken de apparaten over speciale softwarefuncties (iFeatures) voor industriële toepassingen. Dit zijn o.a. iPCF, iPCF-MC voor client-bedrijf, iPRP en iREF.

Siemens breidt zijn portfolio voor Industrial Wireless LAN (IWLAN) uit met robuuste, compacte nieuwe Scalance W778-1 M12 access points en W738-1 M12 client-modules met IP65-beschermingsgraad. Hun compact ontwerp laat een flexibele, plaatsbesparende installatie toe.

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017040183PDEN

Voor meer informatie over Industrial Wireless LAN raadpleegt u www.siemens.com/scalance-w770 en www.siemens.com/scalance-w730

Voor meer informatie over Siemens op Hannover Messe 2017 raadpleegt u www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons op de sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press and www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

26-4-2017