Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

adidas en Siemens klaar om samen te werken aan de digitale productie van sportartikelen

Vandaag kondigden adidas en Siemens hun intentie aan om samen te werken voor de digitale productie van sportartikelen. In het kader van een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma zullen de partners samen de adidas SPEEDFACTORY verder digitaliseren om snel, transparant en op maat van de specifieke klantenbehoeften producten te ontwikkelen.

De adidas SPEEDFACTORY luidt een nieuw tijdperk in voor de productie van sportartikelen. Zo worden er nieuwe perspectieven geboden om producten te ontwikkelen die nog beter op de consument afgestemd zijn, overeenkomstig zijn unieke pasvorm en functionele behoeften. De productie van individuele sportartikelen vereist een hoge productieflexibiliteit en snelle integratie van nieuwe technologieën. Als wereldwijde marktleider voor digitale fabrieksautomatisering- en simulatieoplossingen bestaat het aandeel van Siemens uit het inbrengen van bijzonder waardevolle expertise. Dankzij een “digitale tweeling” van de SPEEDFACTORY is het mogelijk het volledige productieproces vooraf te simuleren, te testen en te optimaliseren. Het met elkaar verbinden van de virtuele en reële werelden zal de marktbevoorradingstijden inkorten, de flexibiliteit verhogen en een hogere productiekwaliteit en efficiëntie verzekeren.

“Bij alles wat we doen, staan onze klanten centraal. Ze eisen van ons het hoogst mogelijke niveau van individualiteit en kwaliteit. Met SPEEDFACTORY kunnen we onze conventionele processen volledig opnieuw uitvinden om deze hoge verwachtingen waar te maken”, aldus Gerd Manz, Vice President Technology Innovation bij adidas. “Door de digitalisering van de waardeketen zullen we nieuwe technische innovaties sneller kunnen implementeren, de beschikbare middelen efficiënter en transparanter aanwenden en flexibeler op de individuele behoeften van onze klanten inspelen – om hen te bieden wat ze willen, wanneer ze het willen.”

“De SPEEDFACTORIES van adidas vormen een perfecte illustratie van de productie van de toekomst”, aldus Klaus Helmrich, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG. “De maatschappelijke trend naar steeds grotere individualisering zal met nieuwe technologieën die effectief aan deze verwachtingen kunnen voldoen tal van productieprocessen voorgoed veranderen.”

De “Digital Enterprise” van Siemens is een producten- en oplossingenaanbod voor de maak- en procesindustrieën – en is gericht op bedrijven van alle formaten. De aangeboden oplossingen omvatten de volledige waardeketen gaande van productontwerp over productieplanning en -engineering, de productie zelf tot en met het leveren van diensten.

 

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017040273DFEN

Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons via sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

27-4-2017