Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens en TCS bundelen hun krachten voor industriële IoT-toepassingen op MindSphere

  • TCS zal oplossingen en digitale services ontwikkelen voor klanten uit productie-industrie

  • Verdere samenwerking gepland voor energieproducenten, spoorwegmaatschappijen evenals klanten uit de gezondheidszorg- en gebouwtechnologiesector

  • Klanten kunnen voordeel halen uit nieuwe industriële ervaringen en digitale inzichten (gegevensanalyse)

  • Ontwikkeling en beheer van toepassingen voor MindSphere Core Platform en Cloud Gateway MindConnect Nano

Tata Consultancy Services, een wereldwijd toonaangevende leverancier van IT- en consultancy-diensten en bedrijfsoplossingen, en Siemens kondigden vandaag een nieuwe samenwerking rond de innovatie van het Internet of Things (IoT) aan. Met een sterke focus op klanten uit de productie-industrie, de energie-, gebouwtechnologie-, en gezondheidszorgsector evenals op spoorwegmaatschappijen, zal deze samenwerking ervoor zorgen dat klanten voordeel kunnen halen uit nieuwe gegevensinzichten en diensten gebaseerd op MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.

Klanten zullen bovendien ook voordeel halen uit nieuwe door TCS ontwikkelde toepassingen voor MindSphere. Zo zullen ze immers over nieuwe digitale en analytische diensten beschikken zoals voorspellend onderhoud en energiemonitoring. De nieuwe oplossingen van Siemens en TCS zullen klanten mogelijkheden bieden om nieuwe modellen te ontwikkelen en zo IoT-innovaties te benutten en de door de digitale economie geboden kansen te kunnen grijpen.

Milind Lakkad, Executive Vice President en Global Head of Manufacturing bij Tata Consultancy Services verklaart er het volgende over: “We werken reeds jarenlang samen met Siemens aan technologische innovaties. Dankzij deze laatste ontwikkeling zullen onze klanten op het vlak van IoT-innovatie een grote sprong voorwaarts kunnen maken. Met deze MindSphere-overeenkomst zullen we onze samenwerking verder versterken en onze klanten ondersteunen om de door digitale innovatie geboden kansen te grijpen. Zo zullen onze klanten niet alleen voordeel halen uit onze expertise op het vlak van de ontwikkeling van toepassingen en systeemintegratie maar eveneens uit de rechtstreekse ervaringen opgedaan bij de platformontwikkeling.”

De digitalisering van de industrie - waarbij digitale technologieën zorgen voor een radicale vernieuwing van volledige industrieën - zal voor bedrijven van alle types en formaten wereldwijd aanzienlijke nieuwe mogelijkheden creëren. In eerste instantie zal het programma gericht zijn op de productiesector, waarin het IoT reeds een belangrijke rol speelt wegens de enorme gegevensvolumes die in het productieproces worden gegenereerd, wat tot grootschalige innovaties op het vlak van systeemprestaties en connectiviteit zal leiden.

Via deze samenwerking zal TCS ook ontwikkelingen ondersteunen rond MindConnect Nano, de cloud-gateway die gebruikt kan worden om de productie met de cloudgebaseerde analyse van machine -en productiegegevens te verbinden. Bovendien zullen Siemens en TCS dankzij de nieuwe samenwerking verkennen welke verdere mogelijkheden er zijn voor de implementatie van het MindSphere Core Platform, met inbegrip van operationele en ondersteuningsdiensten, zoals het beheer van toepassingen en infrastructuren, evenals analytische en testdiensten.

Steve Bashada, Executive Vice President en General Manager van MindSphere bij Siemens, zei er het volgende over: “De competenties en implementatievaardigheden van TCS op het vlak van software-engineering maken het bedrijf een waardevolle partner voor Siemens en onze klanten. Siemens zal, samen met TCS, klanten ondersteunen bij de analyse en het gebruik van gegevens om nieuwe inzichten te verwerven die het pad kunnen effenen voor volledig nieuwe bedrijfsmodellen, zoals het verkopen van bedrijfsuren of diensten in plaats van machines.”

Voortbouwend op de bestaande ervaring van TCS, zal het bedrijf MindSphere-toepassingen evenals digitale en analytische diensten aanbieden, die stilstandtijden, onderhoudsgerelateerde kosten en energieverbruik kunnen verminderen en tezelfdertijd de levenscyclus van machines kunnen verlengen.

Dankzij deze nieuwe samenwerking kan TCS zijn brede en diepgaande expertise op verscheidene technologiedomeinen inzetten, met name inzake automatisering, IoT en connectiviteit, in het bijzonder voor (de herontwikkeling van) bestaande machines en installaties in een waaier van omgevingen. Klanten zullen ook voordeel kunnen halen uit de uitgebreide ervaring op het vlak van industrieprocessen voor de volledige waardeketen, met inbegrip van productontwerp en -engineering, productie en diensten. Met deze nieuwe oplossingen zal het volledige potentieel van het Siemens IoT-besturingssysteem kunnen worden benut.

Siemens en TCS bundelen hun krachten voor industriële IoT-toepassingen op MindSphere: Tata Consultancy Services, een wereldwijd toonaangevende leverancier van IT- en consultancydiensten en bedrijfsoplossingen, en Siemens kondigden een nieuwe samenwerking rond de innovatie van het Internet of Things (IoT) aan.

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op http://www.siemens.com/press/PR2017060306DFEN

Meer informatie over MindSphere vindt u op www.siemens.com/mindsphere

Volg ons via sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

8-6-2017