Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Industrial Ethernet-switches voor betrouwbare communicatie in automatisering

INDUmation.be 2017, Hal 6

  • Nieuwe Scalance XC-200 productlijn in compact ontwerp

  • Robuuste behuizing en uitgebreid temperatuurbereik van -40 tot +70 °C

  • Voor Gigabit geschikt en flexibel gebruik dankzij SFP-sleuven

  • Goedkeuring voor gevaarlijke omgevingen en langs de sporen

Met de Scalance XC-200 productlijn brengt Siemens een nieuwe generatie compacte Industrial Ethernet-switches op de markt. De gebruiker kan hiermee elektrische en optische lijn-, ster- en ringstructuren opzetten in industriële netwerken. De netwerkcomponenten van laag 2 kunnen worden geïntegreerd in Profinet en EtherNet/IP diagnostiek. De switches worden gekenmerkt door hun groot aantal poorten en aansluitingen, een robuuste behuizing, een uitgebreid temperatuurbereik van -40 tot +70 °C en goedkeuring voor gevaarlijke omgevingen (ATEX Zone 2, IECEx). Daardoor kunnen ze flexibel worden gebruikt in bijvoorbeeld mechanische engineering, transport en de automobiel- of olie- en gasnijverheid. Om grote gegevensvolumes over te dragen, biedt Siemens de Scalance XC206-2SFP switch met twee Gigabit-poorten aan. De gebruiker kan hiermee videogegevens van bijvoorbeeld tunnelcamera's verzenden naar een controlecentrum.

De Scalance XC-200 apparaten zijn leverbaar in verschillende versies met maximaal 24 RJ45-poorten en twee ST/BFOC- of twee SC-poorten. Met de Scalance XC206-2SFP kan de gebruiker flexibel twee poorten selecteren. Afhankelijk van de vereisten kunnen glasvezel-SFP's worden gebruikt voor enkelvoudige modus met een maximumbereik van 200 km of voor multimodus met een bereik tot 5 km. Alle apparaten zijn uitgerust met redundante voeding. Betrouwbare werking is verzekerd ook als één voedingssysteem defect raakt. De robuuste behuizing en de kragen in combinatie met de FastConnect-connectoren en -kabels verzekeren stabiele RJ45-verbindingen in omgevingen waar de uitrusting blootstaat aan schokken en trillingen. Dankzij hun ontwerp kan de gebruiker de Industrial Ethernet-switches monteren op de muur, op een 35 mm DIN-rail of op een Simatic S7-1500 montagerail. Duidelijk opgestelde diagnose-LED's en een signaleercontact laten een nauwkeurige bepaling van de status van de uitrusting toe, alsook snelle en betrouwbare diagnostische evaluaties.

Bovendien wordt de betrouwbaarheid van het netwerk verhoogd door geïntegreerde firmware-functionaliteiten. Virtuele LAN's (VLAN's) verdelen het fysieke netwerk bijvoorbeeld in verschillende virtuele secties, waardoor het aantal broadcasts in het netwerk tot een minimum wordt beperkt. Redundantieprotocollen zoals Highspeed Redundancy Protocol (HRP) en Media Redundancy Protocol (MRP) verzekeren een hoge betrouwbaarheid van machines en installaties. Wanneer de communicatie gestoord raakt, wordt binnen 200 ms overgeschakeld naar het redundante paar. Het is ook mogelijk om verschillende redundante ringen aan elkaar te koppelen via HRP (stand-by master/slave).

De Fiber Monitoring-functie, die geïntegreerd is in alle Scalance XC-200 met glasvezelverbinding, bewaakt de glasvezelkabels continu. Er wordt een waarschuwing gegeven wanneer de kabels oud of onzuiver worden. Dit laat predictief onderhoud toe en verkort de onderbrekingstijden van de installatie. Bijkomende functies zoals Link Aggregation en Remote Network Monitoring (RMON) ronden het firmware-assortiment van de Scalance XC-200 productlijn af.

Voor de nieuwe Scalance XC-200-switches geldt een garantie van vijf jaar, net zoals voor alle andere Scalance-producten.

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2016110054PDEN

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/xc-200

Andere persberichten en foto's zijn beschikbaar op www.siemens.be/indumation

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

7-2-2017