Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Schaalbaar pakket met automatisering- en aandrijftechnologie voor draadtapmachines

For the business and trade press
Huizingen, 03.04.2015

  • Pakket voor draadtapmachines bestaande uit compacte CNC's, frequentieomvormers met drievoudige overbelastingscapaciteit en elektrische hogesnelheidsmotor

  • Voor uiterst snelle werktuigwissels: spindelopstart van 0 tot 24.000 tpm in minder dan één seconde

  • Schaalbare functies en prestaties dankzij verschillende sturingshardware-uitvoeringen

  • Hoge snelheden voor supersnel snijden (HSC) met kleine werktuigen

De Siemens-divisie Digital Factory heeft een schaalbaar pakket samengesteld van gecoördineerde automatisering- en aandrijfcomponenten specifiek voor draadtapmachines. Het pakket bestaat uit de Sinumerik 828D compacte CNC met de nieuwe PPU2xx.3-paneelverwerkingseenheden van verscheidene prestatieklassen als sturingshardware en de nieuwe uitvoering van de Sinamics S120 Combi-frequentieomvormer met drievoudige overbelastingscapaciteit. Het pakket wordt aangevuld met de nieuwe hoofdmotor Simotics M-1PH8 Premium Performance met een erg hoog toerental.

De productiviteit van draadtapmachines kan aanzienlijk verhoogd worden dankzij de speciaal op elkaar afgestemde componenten, de krachtige sturingshardware, de omvormer met verbeterd herstelvermogen bij overbelasting en de supersnelle hoofdmotor van Siemens. De spindel kan bij het opstarten bijvoorbeeld in minder dan één seconde  een snelheid van 0 tot 24.000 tpm halen. Hierdoor wordt heel wat tijd bespaard, in het bijzonder voor draadtapmachinetoepassingen met frequente werktuigwissels.

Het Siemens-aanbod is ook bijzonder geschikt voor het toenemend aantal toepassingen met vrij gevormde oppervlakken en hoge oppervlaktekwaliteit, bijvoorbeeld gsm-componenten, die met kleine HSC-werktuigen (supersnel snijden) en korte bewerkingstijden vervaardigd worden. Dankzij het schaalbare prestatiespectrum kan de maximale machinedynamiek van een draadtapmachine optimaal benut worden, bijvoorbeeld met de verschillende sturingshardware-uitvoeringen PPU 260.3 of 280.3 voor de Sinumerik 828D compacte CNC.

Achtergrondinformatie
Draadtapmachines zijn ontworpen als werktuigmachines met beperkte werkruimtes voor frezen, boren en draadtappen en worden bijvoorbeeld vaak ingezet in de productie van behuizingen voor harde schijven en gsm-toestellen. Deze worden uit lichtgewichtmaterialen met kleine werktuigen en bij hoge snelheden vervaardigd.


Siemens heeft een schaalbaar pakket samengesteld van gecoördineerde automatisering- en aandrijfcomponenten specifiek voor draadtapmachines.

Deze persfoto is beschikbaar in hoge resolutie op www.siemens.com/press/pi/I2014092423e  

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/sinumerik-828e

Over Siemens
Siemens AG
(Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar symbool staat voor uitmuntendheid op het vlak van techniek en engineering, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook een toonaangevende leverancier van apparatuur en uitrustingen voor medische beeldvorming  – zoals computergestuurde tomografiesystemen (CT-scanners) en beeldvormingsystemen op basis van magnetische resonantie (MRI-scanners) – evenals een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september 2013, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op  www.siemens.com.