Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens op Machineering 2019

Digitalisering als hefboom voor productiviteit van ontwikkelaars en eindgebruikers van werktuigmachines

Siemens is van 27 tot 29 maart aanwezig op Machineering 2019, de technologiebeurs die tot vorig jaar bekend stond als MTMS-Machineering. Siemens demonstreert in Brussels Expo hoe zijn Digital Enterprise Suite als end-to-end-oplossing fabrikanten van werktuigmachines in staat stelt om sneller te digitaliseren. Vanuit een holistische benadering over alle processen heen, is digitalisering de ideale hefboom voor productiviteit, zowel van ontwikkelaars als de eindgebruiker.

De technologiebeurs Machineering, die tot vorig jaar nog georganiseerd werd onder de noemer MTMS-Machineering, is dit jaar aan haar 4e editie toe. Van 27 tot 29 maart is Brussels Expo het mekka van nieuwe technologieën op vlak van machinebewerking en al wat onlosmakelijk verbonden is met het engineeren van producten. Siemens pakt op de beurs uit met zijn Digital Enterprise Suite.

“In welke sector ze ook actief zijn, alle maakbedrijven vandaag streven naar een verbetering van de snelheid, de flexibiliteit, de kwaliteit en de efficiëntie zonder in te boeten aan de veiligheid. Het integreren en digitaliseren van de volledige waardeketen is de sleutel om dit te realiseren en ook in de toekomst concurrentieel te blijven”, geeft Ronny Maes aan, Business Segment Manager Machine Tools bij Siemens. “Siemens is de enige speler die met zijn uitgebreid portfolio klanten in elke fase, van ontwerp en planning over engineering tot productie en diensten, ondersteuning kan bieden om de transitie naar een digitale productie te maken.”

Holistische benadering
Alles is in de maakindustrie voorhanden om werk te maken van digitalisering, zowel voor de machinebouwer als voor de eindgebruiker. “Een holistische benadering is cruciaal, over alle processen, merken en generaties op de werkvloer heen. Software moet doordringen tot op de productievloer. Dat vraagt om expertise om een end-to-end oplossing aan te reiken. De Belgische afdeling van Siemens geldt wat dat betreft als wereldwijd competence centre. Bovendien beschikt Siemens over een uitgebreid productportfolio dat dit en meer mogelijk maakt”, vertelt Ronny Maes.

Link tussen virtuele en reële
MindSphere, het open cloud-based IoT-besturingssysteem van Siemens, is een belangrijke factor in dit productportfolio en maakt digitalisering toegankelijk voor industriespelers groot en klein. Ronny Maes: “Met MindSphere, het open cloud-based IoT-besturingssysteem van Siemens, willen we een volledig geïntegreerd, open en attractief ecosysteem uitbouwen dat het maken van de toekomst mogelijk maakt. Door virtueel te werken kan je al alle fouten uit je productieproces halen, vooraleer je nog maar een cent in machines geïnvesteerd hebt.”

Dit demonstreert Siemens op Machineering door Mindsphere te linken met verschillende machines van verschillende partnerbedrijven aanwezig op de vakbeurs. Zo wordt de link tussen het virtuele en het reële live gedemonstreerd op Machineering 2019.

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

28-3-2019