Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Compacte industriële pc Simatic IPC127E verbindt machines met elkaar en met de cloud

  • Industriële pc voor gebruik als IoT-gateway maakt het mogelijk gegevens rechtstreeks in de productieomgeving te beheren

  • Draaiend onder Windows of Linux, voor het in netwerk plaatsen van machines van verschillende fabrikanten en van verschillende technologische uitvoeringen

  • Uitgerust met maximaal 3 LAN-interfaces voor hoge connectiviteit

  • Voorgeconfigureerde uitvoeringen uit voorraad leverbaar

Siemens heeft zijn Simatic-productaanbod van industriële pc's uitgebreid met de Simatic IPC127E. De nieuw ontwikkelde industriële pc is bijvoorbeeld geschikt voor gebruik als IoT-gateway en maakt het mogelijk gegevens rechtstreeks in de productieomgeving te beheren. Of de pc nu onder Windows of Linux draait, de Simatic IPC127E maakt het mogelijk om bestaande systemen in netwerk te plaatsen met machines van verschillende fabrikanten en van verschillende technologische uitvoeringen. Dankzij de compacte behuizing van slechts 0,3 liter kan de pc met minimale ruimte-eisen in de kast worden geïntegreerd of rechtstreeks aan de machine.

De Simatic IPC127E is uitgerust met een krachtige 2 of 4-kerns Atom-processor met 2 of 4 GB RAM en een SSD-schijf (tot 128 GB). De 3 LAN- en 4 USB-interfaces maken de integratie in bestaande automatiseringssystemen mogelijk. De gesloten metalen behuizing maakt een flexibel en onderhoudsvrij gebruik van de nieuwe industriële pc mogelijk, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.

De nieuw ontwikkelde Simatic IPC127E maakt het mogelijk om op betrouwbare wijze gegevens rechtstreeks in de productieomgeving te registreren, te verzamelen, te verwerken en te verzenden. De industriële pc kan bovendien flexibel als IoT-gateway tussen de cloud of het IT-niveau van het bedrijf en de productie worden gebruikt. Dankzij de voorgeconfigureerde uitvoeringen is het gepaste product voor gebruikers op bijzonder korte termijn leverbaar.

Achtergrondinformatie:

Als gevolg van de toenemende digitalisering is de interface van de productie met de kantoor-IT een steeds belangrijker onderdeel van het bedrijfsbeleid. Machines van verschillende fabrikanten en op verschillende technologische niveaus spreken niet dezelfde gegevenstaal. De integratie van bestaande systemen vormt dus vaak een uitdaging - de oplossing hiervoor wordt geboden door open IoT-gateways die het mogelijk maken om ook voor bestaande systemen toekomstgerichte productieconcepten te implementeren.

Siemens heeft zijn Simatic-productaanbod van industriële pc's uitgebreid met de Simatic IPC127E. De nieuw ontwikkelde industriële pc is bijvoorbeeld geschikt voor gebruik als IoT-gateway en maakt het mogelijk gegevens rechtstreeks in de productieomgeving te beheren.

 

Meer info
Siemens is aanwezig op Indumation van 6 tot 8 februari 2019 in Kortrijk in Hal 6, stand nr. 10. Bezoek www.siemens.be/indumation voor meer informatie.

Volg ons via sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_belux en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: magazine.siemens.be

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

4-2-2019