Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Meer digitalisering met Profinet en Simatic

  • Procesbesturingssysteem Simatic PCS 7, versie 9.0

  • Hardware-innovaties voor decentrale I/O-concepten

  • Uitgebreide ondersteuning voor open industrieel Ethernet-protocol Profinet

  • Meerwaarde door geavanceerde compatibiliteit

  • Nieuwe softwarefunctionaliteit

Met versie 9 van het procesbesturingssysteem Simatic PCS 7 opent Siemens nieuwe perspectieven voor installatieoperatoren in de procesindustrie en wordt een belangrijke stap gezet op weg naar de Digital Enterprise. Versie 9 van het procesbesturingssysteem Simatic PCS 7 ondersteunt het wereldwijd toonaangevende industriële Ethernet-protocol Profinet met twee nieuwe decentrale I/O-lijnen voor meer digitalisering en een uitgebreide nieuwe softwarefunctionaliteit. Installatieoperatoren hebben bovendien ook baat bij meer flexibiliteit, comfort, toekomstbestendigheid en geavanceerde compatibiliteit met oudere installaties.

De eisen op het vlak van flexibiliteit, schaalbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid van installaties in de procesindustrie nemen voortdurend toe. Voor installaties met een geschatte levensduur tot 30 jaar zijn toekomstbestendige en investeringsbeschermende aspecten van cruciaal belang. Ook de automatisering speelt hierbij een centrale rol. Profinet, het wereldwijd toonaangevende Ethernet-protocol, is ontworpen om aan de toekomstige eisen van de procesindustrie te voldoen. Zo worden efficiënte realtime communicatie, open standaardnormen voor de ontwikkeling van gestandaardiseerde automatiseringsnetwerken, veiligheidsgerichte communicatie evenals flexibele en makkelijk schaalbare netwerkstructuren verzekerd. Succesvolle digitalisering is sterk afhankelijk van betrouwbare communicatie. Met het nieuwe I/O-systeem Simatic ET 200SP HA kunnen de eigenschappen van Profinet optimaal benut worden om deze doelstelling te realiseren. De nieuwe I/O-lijn, specifiek gericht op de procesindustrie kan rechtstreeks in het veld tot Ex-zone 2 worden ingezet. Dankzij de beschermende coating en het uitgebreide bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot +70°C kan het I/O-systeem in veel gevallen ook zonder bijkomende airconditioning worden gebruikt. Ondanks zijn compacte, ruimtebesparende ontwerp – de breedte van de nieuwe module werd met bijna de helft gereduceerd – kunnen tot 16 kanalen worden bediend. Het aantal modules per hoofdmodule of per station is verhoogd van 12 tot 56, wat overeenkomt met iets minder dan 900 I/O-signalen in plaats van 96 vroeger (bij gebruik van 8-kanaals modules). Een ander voordeel is de algemeen modulaire en flexibele structuur waardoor modules makkelijk uitwisselbaar zijn in de zogeheten “change run”. De Simatic ET 200SP HA-stations kunnen eenvoudig en snel worden uitgebreid overeenkomstig evoluerende eisen. De vaste bedrading en de uniforme klemmenblokken maken immers schakelkasten met een gestandaardiseerde structuur mogelijk. Het resultaat: lagere kosten voor planning, montage en installatie.

De Simatic Compact Field Unit (CFU) opent nieuwe mogelijkheden voor de integratie van field devices. De via Profinet verbonden field distributor kan de beperkingen van conventionele I/O-concepten overbruggen, en biedt consistente decentralisatie gekoppeld aan flexibele structuren. De Simatic CFU koppelt het eenvoudige gebruik van de vertrouwde 4-20 mA-technologie met de voordelen van field bus technologie, wat resulteert in een wezenlijk eenvoudigere decentrale I/O-structuur. Rangeerkasten en meeraderige masterkabels kunnen weldra naar de geschiedenisboeken worden verwezen, omdat de decentrale opstelling van de Simatic CFU aanzienlijke besparingen oplevert wat kabels en klempunten betreft. Dit betekent op zijn beurt een aanzienlijke vermindering van het werk vereist voor planning en documentatie.

Als bijvoorbeeld een nieuw veldapparaat moet worden aangesloten, zorgt de Simatic CFU voor de automatische initialisering van het apparaat en voor de snelle en eenvoudige integratie in het procesbesturingssysteem. Dit type proces dat nu nog ongeveer 30 minuten in beslag neemt, zal in de toekomst minder dan 60 seconden duren. Hetzelfde scenario zou ook mogelijk zijn voor klassieke fouten die zich in een systeem kunnen voordoen, waarbij bijvoorbeeld een defect veldapparaat de productie zou verstoren. Het gebruik van Plug&Produce resulteert in een eenvoudig, efficiënte en probleemloze apparaatintegratie. Veldapparatuur kan makkelijk en veilig worden vervangen, zelfs door personeel dat geen gespecialiseerde opleiding heeft genoten. Naast de 8 PROFIBUS PA-klemmen zijn er nog eens 8 discrete I/O-kanalen beschikbaar die elk door de software vrij kunnen worden geconfigureerd als DI (Digital Input) of DO (Digital Output). De robuuste behuizing biedt een betrouwbare bescherming tegen weersinvloeden en eventuele onvoorziene invloeden van buitenaf.

Versie 9.0 van Simatic PCS 7 bevat bovendien uitgebreide software-innovaties die een grotere productiviteit en flexibiliteit bieden voor installatieoperatoren en onderhoudspersoneel. Deze omvatten een nog efficiëntere indienststelling en geoptimaliseerd beheer van veldapparatuur met behulp van mobiele technologie op basis van de Simatic PDM (Process Device Manager). Dit universele instrument voor engineering, parameterinstelling, indienststelling, diagnoses en onderhoud van slimme veldapparatuur en veldcomponenten biedt uitgebreide Profinet-ondersteuning.

De Simatic Batch-software wordt nu geleverd met nieuwe functies die nog meer flexibiliteit bieden voor de engineering van batchprocessen. Ook de ondersteuning voor webclients werd uitgebreid; deze kunnen nu ook voor Simatic Batch gebruikt worden.

Om de administratie en het beheer van de geïnstalleerde hardware- en softwarecomponenten te vereenvoudigen, werd in versie 9.0 ook de Simatic Management Console verder uitgebreid.


 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017030218PDEN

Meer informatie over Simatic PCS 7 V9.0 vindt u op www.siemens.com/pcs7

Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons via sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry  
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

24-3-2017