Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Innovatief design concept voor Simotics HV C

  • Compact ontwerp met minimale afmetingen en gewichten

  • Brandvrije uitvoering met innoverend gepatenteerd koelingsysteem

  • Hogere vermogensdichtheid en betrouwbaarheid

Simotics HV C is een nieuwe reeks van compacte hoogspanningsmotoren voor toepassingen waarbij watermantelkoeling of een brandvrije behuizing conform Ex d IIB vereist zijn. Met nieuwe en innoverende ontwerpeigenschappen biedt de Simotics HV C-reeks een hoge vermogensdichtheid en betrouwbaarheid, zelfs in extreme omstandigheden. De brandvrije uitvoering maakt gebruik van een gepatenteerd innovatief koelingconcept voor duidelijk hogere prestaties zonder de afmetingen hiervoor te moeten vergroten. De watergekoelde uitvoering realiseert een hoger rendement door middel van een geoptimaliseerd koelingssysteem. De betrouwbaarheid en de duurzaamheid werden verhoogd dankzij een verbeterde temperatuurverdeling. De combinatie van deze voordelen en het trillingsgeoptimaliseerde ontwerp van de robuuste behuizing geven de hoogspanningsmotoren een uitgebreid vermogensspectrum en een ruimer toepassingsbereik. De compacte, betrouwbare Simotics HV C-motoren zijn geschikt voor diverse toepassingen in sectoren zoals scheepsbouw en mijnbouw, evenals voor de papier-, metaal-, olie- en gas- en de chemische industrie.

De uitstekende vermogensdichtheid en robuuste duurzaamheid van deze nieuwe motoren zijn door ontwerpmaatregelen en een modern behuizingsconcept geoptimaliseerd met de Finite Element Method (FEM).

In het gepatenteerde koelingconcept van de luchtgekoelde brandvrije uitvoeringen zijn elementen van de buiskoeling in de ribgekoelde behuizing geïntegreerd, wat voor aanzienlijk verbeterde koelingprestaties zorgt, met name voor de koeling van hotspots. Tegelijk optimaliseert het moderne ventilatorontwerp met intern koelcircuit de warmte-afleiding. De watermantelgekoelde uitvoering haalt ook voordeel uit een vernieuwd koelingconcept dat zorgt voor een aanzienlijk verbeterde temperatuurverdeling en warmte-afleiding. Deze vernieuwingen resulteren in een hogere betrouwbaarheid en duurzaamheid in beide uitvoeringen.

De ontwerpmaatregelen werden ook doorgevoerd om de basisstructuur van de robuuste behuizing te verbeteren voor een geoptimaliseerd trillingsgedrag. Het ontwerp van het ventilatordeksel voor een optimale luchtstroom vermindert de geluidsontwikkeling zonder aan de hoge prestaties te raken.

De brandvrije klemmenkast van de Simotics HV C is ontworpen voor maximale compactheid en is identiek voor de uitvoeringen van 6 en 11 kV, met gewichtsbesparingen tot enkele honderden kilogram. De flexibiliteit geboden door de variabele positionering van de klemmenkast zorgt voor een eenvoudigere fabrieksplanning en installatie. Interne kabelgeleidingen maken de motor zelfs bestand tegen de meest veeleisende omstandigheden en beperken tevens het bekabelingswerk. Het concept van geïntegreerde bekabeling beschermt de kabels tegen diverse externe factoren.

De hoogwaardige standaardisering van productieprocessen en -interfaces in de Simotics HV C en de integratie ervan in de brede reeks van beschikbare marketing- en engineeringinstrumenten helpen prestatiegerichte, korte leveringstijden realiseren.

Met hun innoverende koelingconcepten en eigenschappen koppelen de hoogspanningsmotoren van de Simotics HV C-reeks robuuste duurzaamheid aan een hoge vermogensdichtheid.

De compacte, betrouwbare Simotics HV C-motoren zijn geschikt voor een brede waaier van toepassingen.

 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017030212PDEN

Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons via sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry  
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

24-3-2017