Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Geoptimaliseerde celtechnologie verkleint totale breedte van Sinamics Perfect Harmony GH180

  • Kleinere breedte dankzij nieuw PCB-celontwerp (printed circuit board)

  • 20 procent smaller dan vergelijkbare omvormers van dezelfde klasse

  • Groter gebruikerscomfort: ventilator kan via voorzijde worden vervangen

  • Beproefde topologie met smallere, lichtere cellen

De recentste generatie van de Sinamics Perfect Harmony GH180-reeks van Siemens zorgt voor een verdere verbetering van deze beproefde MS-omvormer. Door het nieuwe PCB-celontwerp dat smallere en lichtere cellen mogelijk maakt en het gewijzigde transformatorontwerp wordt een verbeterde uitgangsspanning verzekerd. In zijn nieuwe uitvoering is de Sinamics Perfect Harmony GH180 zo’n 20 procent smaller dan gelijkaardige omvormers van dezelfde klasse. De nieuwe lichtere cellen kunnen zonder hulpmiddelen worden verwijderd, en de ventilator kan voortaan via de voorzijde worden vervangen. Dit betekent een veel groter gebruikerscomfort. Dankzij zijn compatibiliteit met bijna alle motortypes is deze MS-omvormer geschikt voor een ruime reeks toepassingen op domeinen zoals elektriciteitsopwekking en mijnbouw, evenals in de metaal-, cement-, chemische, water-, olie- en gassectoren.

De Sinamics Perfect Harmony GH180 bestaat uit cellen die in serie worden samengevoegd om aan de omvormeruitgang middenspanning te leveren. Deze omvormer bevat een geïntegreerde transformator en kan voor een ruime reeks spanningen en uitgangsvermogens worden aangepast.

De geïntegreerde celbypass en de celredundantie zorgen er samen voor dat om het even welke cel in minder dan een halve seconde automatisch kan worden overbrugd, waardoor een hoge mate van beschikbaarheid en betrouwbaarheid gegarandeerd is. Omdat de uitgangsspanning een bijna perfecte sinusvorm vertoont, kan de Sinamics Perfect Harmony GH180 worden gebruikt voor haast alle types motoren – oud of nieuw, langzaam of snel draaiend – zonder extra belasting. Aangezien elke cel eenvoudig en snel kan worden vervangen, is deze omvormer niet alleen uiterst handig in het gebruik maar ook bijzonder makkelijk in het onderhoud. De beproefde MS-omvormer kan snel in dienst worden gesteld en is eveneens geschikt voor toepassingen waarbij kabellengten van verscheidene kilometer noodzakelijk zijn.

De Sinamics Perfect Harmony GH180, waarvan er reeds meer dan 12.000 stuks verkocht zijn, is een van ‘s werelds meest gebruikte MS-omvormers. 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017030211PDEN

Meer informatie over Sinamics Perfect Harmony GH180 vindt u op www.siemens.com/sinamics-perfect-harmony-gh180

Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons op sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry  
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

24-3-2017