Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sinumerik One - Digital Native CNC wordt voorzien van nieuwe technologische functies en een omvattend serviceaanbod

EMO 2019, hal 9, stand H50

  • Sinumerik One stelt nieuwe normen inzake productiviteit dankzij nieuw hardwareplatform en innoverende technologische functies

  • Digitaal serviceaanbod ondersteunt machinegebruikers en machinebouwers  bij de creatie van digitale tweelingen en virtuele inbedrijfname

  • Sinumerik One in de schijnwerpers op EMO 2019 met meer dan 20 pilootklanten

Met de laatste nieuwe CNC-generatie, Sinumerik One, presenteert Siemens op de EMO 2019-vakbeurs het kritieke onderdeel voor de digitale transformatie van werktuigmachines. Als zogenaamde "digital native" beschikt de sturing over veelzijdige software voor de creatie van de overeenkomstige digitale twins. Met het nieuwe hardwareplatform creëert Sinumerik One nieuwe benchmarks op het vlak van productiviteit. Dankzij de brede waaier van innoverende technologische functies kunnen de verwerkingssnelheid, contournauwkeurigheid en bewerkingskwaliteit verbeterd worden.

Met het oog op het verhogen van de verwerkingssnelheid bestaat er de functie Top Speed, die een werking ondersteunt tegen de fysieke grenzen van de machine aan. Op het vlak van matrijsbouw zorgt Top Speed voor een hoge contournauwkeurigheid bij hoge snelheden en werkt hiervoor samen met de beproefde technologische functie Top Surface. Als DYNPREC (Dynamic Precision) via de High Speed Setting Cycle wordt geactiveerd, worden zelfs de meest delicate onderdelen met maximale precisie vervaardigd. De functie voor intelligente laststuring (Intelligent Load Control / ILC) helpt de dynamiek van de machine te verhogen. De ILC-functie houdt rekening met het effectieve gewicht van het werkstuk bij het versnellen van de machine-assen en past deze aan zodra de machine niet meer met het maximale werkstukgewicht is belast. Dankzij de functie voor intelligente dynamische sturing (Intelligent Dynamic Control / IDC) kunnen de dynamische en regelingsparameters voor de machine-assen worden gebalanceerd over de verschillende assen. Bij instelling van de IDC-functie worden de parameters in het werkdomein van de machine geoptimaliseerd, waardoor de machine niet alleen dynamischer, maar ook nauwkeuriger wordt. De beproefde CNC Sinumerik 840-D sl ondersteunt ook nieuwe technologische functies, zoals IDC en ILC, om de verwerkingssnelheid en nauwkeurigheid van werktuigmachines te verbeteren.

Naast Sinumerik One presenteert Siemens op de EMO 2019-vakbeurs ook de bijbehorende digitale diensten om machinegebruikers en machinefabrikanten te ondersteunen bij de creatie van digital twins en virtuele inbedrijfstelling van machines. Met de digital twin kunnen niet-productieve activiteiten zoals het proefdraaien van nieuwe NC-programma's naar de virtuele wereld verplaatst worden. De NX Virtual Machine Tool Services ondersteunen machinefabrikanten en machinegebruikers bij de creatie van digital twins. Van engineering en implementatie tot en met opleiding en ondersteuning:  Siemens bestrijkt de volledige levenscyclus van de digital twin voor de werktuigmachine. Siemens dekt de volledige levencyclus van de werktuigmachine af.

De Sinumerik One Virtual Commissioning Services bieden fabrikanten van werktuigmachines ondersteuning bij het verplaatsen van inbedrijfstellingstaken naar de virtuele wereld. Dankzij het drieluik consultancy, opleiding en implementatie halen machinefabrikanten voordeel uit een snellere, risicoloze inbedrijfstelling en efficiënte optimalisering van de engineering.

Bezoekers van de EMO-beurs kunnen Sinumerik One en de digital twin met eigen ogen aan het werk zien. Meer dan 20 pilootklanten presenteren werktuigmachines met Sinumerik One - virtueel of als werkelijke machine.

Digital Native CNC Sinumerik One creëert nieuwe benchmarks op het vlak van productiviteit dankzij digital twins, het nieuwe hardwareplatform en innoverende technologische functies.

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op: www.sie.ag/2k09hMv

Meer informatie over Sinumerik One vindt u op: https://sie.ag/2MB7aKY

Meer informatie over Siemens op EMO 2019 vindt u op www.siemens.com/press/emo2019 en www.siemens.com/emo

 

Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met het Digital Enterprise-portfolio biedt DI bedrijven van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten voor de integratie en digitalisering van de volledige waardeketen. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij de verhoging van hun productiviteit en flexibiliteit. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 75.000 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen van elektriciteitsopwekking en -distributie, intelligente infrastructuur voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, en automatisering en digitalisering in de proces- en productie-industrieën. Met de afzonderlijk beheerde bedrijfsentiteit Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde bedrijven Siemens Healthineers AG en Siemens Gamesa Renewable Energy is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten en milieuvriendelijke oplossingen voor onshore en offshore windenergieproductie. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

16-9-2019