Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe modules voor Siprocess GA700 maken uitgebreide analytische oplossingen mogelijk

INDUmation.be 2017, hal 6

  • De modules "Ultramat 7" en "Calomat 7" breiden het analytische spectrum van de Siprocess GA700 uit

  • Eenvoudige installatie en vervanging van de modules met behulp van het "Plug and Measure"-principe

  • Parametertoewijzing en diagnostiek met behulp van de Simatic PDM (Process Device Manager)

  • Het belangrijkste toepassingsgebied is procesbewaking in chemische en petrochemische installaties en in verbrandingsinstallaties

Met "Ultramat 7" en "Calomat 7” biedt Siemens twee nieuwe analysatormodules voor zijn Siprocess GA700-gasanalysesysteem. Samen met de "Oxymat 7"-module, die reeds beschikbaar is, kunnen gebruikers zo flexibele analytische oplossingen configureren, bijvoorbeeld voor het meten van zuurstof, waterstof, edelgassen of infrarood-actieve componenten, zoals koolmonoxide en kooldioxide. Het modulaire ontwerp van de Siprocess GA700 maakt snelle installatie en vervanging van de modules met behulp van het "Plug and Measure"-principe mogelijk. Afhankelijk van de configuratie kunnen de eenheden worden gebruikt bij temperaturen tot 50°C. Ze zijn bijzonder geschikt voor procescontrole en -optimalisering in verbrandingsinstallaties en voor kwaliteitscontrole en procesbewaking in chemische en petrochemische installaties.

Met de lancering van de Siprocess GA700 in 2012 introduceerde Siemens een nieuw concept van apparaat voor op extractie berustende gasanalyse. Het apparaat bestaat uit een basiseenheid (behuizing met inbegrip van operatorinterfaces en klantinterfaces) waarin een of twee modules kunnen worden geïntegreerd. De modules, net als de eigenlijke analysatoreenheid, bevatten de op een sensor gebaseerde elektronica met inbegrip van evaluatiesoftware, evenals de procesaansluitingen. De invloed van interfererende gassen kan
dan worden gemeten en geneutraliseerd. Het modulaire ontwerp zorgt voor een grotere flexibiliteit op het gebied van modernisering en aanpassing aangezien de modules automatisch worden herkend en geconfigureerd. Deze aanpak vereenvoudigt ook onderhouds- en reparatiemaatregelen.

Naast de reeds beschikbare Oxymat 7-module voor zuurstofmetingen kunnen gebruikers de Calomat 7 nu gebruiken om kwantitatieve bepalingen van waterstof en edelgassen uit te voeren in binaire of quasi-binaire gasmengsels. Afhankelijk van de parameterinstellingen is het meetbereik voor H2 van 0 tot 0,5%, van 0 tot 100% of van 95 tot 100%. De module kan dus net zo goed gebruikt worden voor de monitoring van zuiver gas en beschermende gasbewaking als voor de bepaling van H2 in hoogoven- of convertorgassen.

De Ultramat 7-module voert zeer selectieve metingen uit van maximaal twee infrarood-actieve componenten, zoals koolmonoxide en kooldioxide. De eenheid kan bijvoorbeeld worden geïntegreerd in meetapparatuur voor de ketelregeling in verbrandingsinstallaties. Bovendien kan de module worden gebruikt om de concentraties van procesgassen in chemische installaties te meten.

Gebruikers kunnen de Siprocess GA700 configureren, parametriseren en opstarten met behulp van de Simatic PDM (Process Device Manager). Bovendien biedt de softwaretool functies voor diagnostiek en onderhoud van de gasanalysator.


U vindt meer informatie op www.siemens.com/cga

Dit persbericht  is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2015040166PDEN

Voor meer informatie over Siemens op INDUmation.be 2017, surf naar www.siemens.be/indumation

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

7-2-2017