Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe voeding voor grote verscheidenheid aan toepassingen

  • Nieuwe standaardvoeding voor 12 V en 24 V-toepassingen

  • Hoge overbelastbaarheid en energie-efficiëntie

  • Toestandsbewaking door middel van diagnosemonitor en -interface

  • Robuuste breedbereikingang, ook geschikt voor gelijkspanning

Siemens brengt een nieuwe productreeks van bijzonder performante en robuuste voedingen op de markt: De apparaten van de Sitop PSU6200-productreeks kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt en bieden een omvattende functionaliteit voor gerichte diagnoses, snelle montage en een betrouwbaar bedrijf. Bovendien beschikken de eenfasige 12V- en 24V-voedingen over een breedbereikingang voor wisselspanning die tevens geschikt is voor gelijkspanningsaansluitingen en bijzonder goed tegen onder- en overspanning bestand is. Het hoge rendement tot 95 procent en de efficiënte warmteafvoer door de metalen behuizing houden de warmteontwikkeling laag. Hierdoor kunnen de compacte voedingen plaatsbesparend worden geïnstalleerd zonder dat er zijdelings vrije ruimte t.o.v. andere apparaten moet worden voorzien. Typische toepassingen omvatten standaard machine-, schakelkast- en systeembouw in de automobiel-, textielindustrie, voedingsmiddelen- en drankensector, farmaceutische industrie, evenals toepassingen in de hernieuwbare energiesector.

De aansluitklemmen met Push-in-technologie en hun duidelijke labeling maken een snelle en veilige bedrading mogelijk. De voedingen vanaf 10 ampère informeren de gebruiker over apparaat- en bedrijfsstatus. De diagnosemonitor geeft door middel van LED's aan of de uitgangsspanning juist is, hoe hoog de belasting is en of het einde van de levenscyclus nadert. Bovendien krijgen gebruikers, via de diagnose-interface, informatie over spannings- en stroomwaarden, temperatuurstatus en het aantal onder- en overspanningen aan de uitgang. Er is slechts één digitale ingang van een controller (PLC) nodig voor de diagnose. Gratis functieblokken voor Simatic S7-1200 en S7-1500 beoordelen de seriële code en de faceplates vereenvoudigen de weergave in WinCC. Dankzij de uitgebreide toestandsbewaking kunnen gebruikers snel op kritieke omstandigheden reageren en zo de stroomvoorziening van de besturingskring nog betrouwbaarder te maken.
De eenfasige voedingen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensklassen met nominale uitgangsstromen van 1,3 tot 20 A. De varianten vanaf 3,7 A beschikken ook over vermogensreserves ("Extra-power") die de stroomvoorziening - zelfs bij 50 procent overbelasting - tot 5 seconden verzekeren, bijvoorbeeld tijdens inschakelprocedures. Het constante stroomgedrag beperkt de stroom bij hogere overbelastingen en handhaaft de uitgangsspanning zo lang mogelijk. Hierdoor kunnen zelfs korte kortsluitingen worden opgevangen. De robuuste apparaten leveren zelfs bij omgevingstemperaturen tot 45° Celsius continu 20 procent meer dan hun nominale stroom.

De betrouwbare Sitop PSU6200-productreeks is de nieuwe standaardvoeding die ook geschikt is voor klanten met hoge technische eisen. Zo voldoen de apparaten vandaag al aan de EMC-norm die slechts vanaf 2020 voor DC-uitgangen bindend wordt. Gebruikers kunnen de voedingen uitbreiden met extra modules (Sitop Add-on-modules) - bijvoorbeeld met redundantie- en selectiviteitsmodules - om de betrouwbaarheid verder te verhogen. De apparaten kunnen ook worden uitgebreid om een ononderbreekbare gelijkstroomvoeding (DC UPS) te vormen.

Siemens brengt een nieuwe productreeks van bijzonder performante en robuuste voedingen op de markt: De apparaten van de Sitop PSU6200-productreeks kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt en bieden een omvattende functionaliteit voor gerichte diagnoses, snelle montage en een betrouwbaar bedrijf.

Meer informatie over de Sitop PSU6200 vindt u op http://www.siemens.com/sitop

 

Meer info
Siemens is aanwezig op Indumation van 6 tot 8 februari 2019 in Kortrijk in Hal 6, stand nr. 10. Meer info op www.siemens.be/indumation

Volg ons via sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_belux en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: magazine.siemens.be

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

4-2-2019