Siemens België

Site Search

Menuclose
Related
Info
close
Persberichten

Persberichten

Hoognauwkeurige en ruisongevoelige digitale ultrasone flowmeter

  • Nieuwe ultrasone clamp-on flowmeter Sitrans FS230

  • Toonaangevende debietnauwkeurigheid van 0,5 tot 1 %

  • Geavanceerde 100 Hz-gegevensupdatesnelheid

  • Diverse opties voor comfortabel bedrijf op maat

Door de nieuwe Sitrans FST030-transmitter met betrouwbare Sitrans FSS200 clamp-on sensoren te combineren, lanceert Siemens de volgende generatie van de digitale ultrasone clamp-on flowmeettechnologie: de Sitrans FS230. De nieuwe hoognauwkeurige en ruisongevoelige flowmeter is geschikt voor een brede waaier van industriële sectoren waar een kwalitatief hoogstaande debietmeting van vloeistoffen vereist is, zoals (afval)waterbehandeling, energiecentrales, voedings- en drankenindustrie, farmaceutische en chemische industrie.

De Sitrans FST030-transmitter is voorzien van een digitale sensorkoppeling die het signaal in de eerste fase van de meting digitaliseert, wat in een optimale signaal-ruisverhouding resulteert. Door zijn ongeëvenaarde 100 Hz-gegevensupdatesnelheid en geïntegreerde PerformancePLUSTM-algoritme detecteert de transmitter zelfs de geringste wijzigingen in het debiet voor een consistent hoge nauwkeurigheid van 0,5 tot 1 % en een erg stabiel nulpunt. Zijn gepatenteerde buisconfiguratiemenu stelt de gebruiker in staat diverse bovenstroomse buisafwijkingen te selecteren, en past zich automatisch aan in geval van storingen in het debietprofiel die het gevolg zijn van ongunstige bovenstroomse omstandigheden. De Sitrans FST030 biedt ook een brede diagnosestrategie aan die veranderingen aantoont in beluchting, signaalkwaliteit, geluidssnelheid, temperatuur en vloeistoftype. Dit resulteert in een waardevolle procesanalyse en bevordert het preventieve onderhoud.

De Sitrans FST030 is ontwikkeld met het oog op een volkomen gebruiksvriendelijke ervaring vanaf het moment van installatie, en wordt daarom geleverd met vereenvoudigde montagehardware en een resem geïntegreerde inbedrijfstellingswizards. De mens-machine-interface (MMI) kan individueel worden aangepast met een maximum van zes verschillende vensters voor weergave van multi-parametermetingen inclusief massastroom, bruto-/standaardstroom en dichtheid. Unieke ondersteuningsprogramma's bieden rechtstreekse toegang tot alle operationele en functionele gegevens, certificaten en controletrajecten. En het digitale platform van de transmitter heeft zijn efficiënte gebruik bewezen door MMI's, menustructuren en systeemmodules met de Sitrans FCT030 Coriolis-transmitter te delen.

De Sitrans FST030-transmitter werd ontwikkeld voor gebruik met de bestaande lijn van Sitrans FSS200 clamp-on ultrasone sensoren die  zonder stilstandtijden en procesverstoringen op buizen tot DN 10.000 (9.144 mm) geïnstalleerd kunnen worden. Omdat de sensoren nooit in contact komen met het medium en geen bewegende delen bevatten, vergt het systeem zo goed als geen onderhoud en blijven de totale eigendomskosten laag.


 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017030141PDEN

Meer informatie over ultrasone debietmeting vindt u op www.siemens.com/fs230

Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op www.siemens.com/press/hm17 en op www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons via sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_press and www.twitter.com/SiemensIndustry  
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.


24-3-2017

You are changing from the tablet to the classic version. Do you want to proceed?