Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stelt nieuwe volledig stalen ARPEX-koppeling voor

  • Hoogste vermogensdichtheid op de markt

  • Groter koppel- en snelheidsbereik en uitgebreide boringscapaciteit

  • Bestand tegen temperaturen tot -50 °C

  • Certificering conform API en ATEX

Op de Hannover Messe 2017 stelt Siemens een bijkomende reeks in zijn aanbod van torsiestijve stalen schijfkoppelingen voor:  de nieuwe N-ARPEX-koppeling met verbeterde prestatiekenmerken. Een geoptimaliseerd schijvenpakket en een herzien componentontwerp maken de overbrenging van grotere koppelkrachten en snelheden evenals een hogere boringscapaciteit met standaardnaven mogelijk. Volledig stalen koppelingen kunnen worden gebruikt in alle toepassingen die een betrouwbare koppeloverbrenging in installaties met asverschuiving vereisen.

De volledig stalen N-ARPEX-koppeling is geschikt voor de aandrijving van pompen, ventilatoren, compressoren, generator- en turbineaandrijvingen evenals voor papier- en drukmachineaandrijvingen. De koppelingen zijn ontworpen voor omgevingen met explosiegevaar overeenkomstig Europese Richtlijn 2014/34/EU en voldoen aan de eisen van API610/ISO13709 en API671/ISO10441. Volledig stalen N-ARPEX-koppelingen zijn standaard ontworpen voor bijzonder lage temperaturen tot -50 °C; dit is tot tien graden lager dan vorige uitvoeringen van de ARPEX-reeks.

Een koppeloverbrenging met gelijktijdige compensatie van een asverschuiving tussen twee te verbinden machines is mogelijk door middel van de volledig stalen N-ARPEX-koppeling die spelingsvrij, torsiestijf, maar ook flexibel is. Axiale, radiale asverschuivingen en hoekverschuivingen kunnen worden gecompenseerd. De uit roestvrij verenstaal vervaardigde schijven zijn slijtvast en bijgevolg onderhoudsvrij.


 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017030192PDEN

Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons via sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry  
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

24-3-2017