Siemens België

Site Search

Menuclose
Related
Info
close
Persberichten

Persberichten

Siemens TIA Portal met meer openheid en end-to-end werkprocessen

  • TIA Portal V14 SP1: praktische functie-uitbreidingen voor het TIA Portal V14-engineeringplatform

  • Focus op openheid en efficiëntie

  • AutomationML voor gestandaardiseerde gegevensuitwisseling met engineeringsoftware en CAE-systemen

Met Service Pack 1 voor TIA Portal V14 (Totally Integrated Automation) breidt Siemens zijn engineeringplatform uit om een waaier van nieuwe praktische functies voor kortere engineeringtermijnen te omvatten. De hoofdfocus van de vernieuwingen in TIA Portal V14 SP1 ligt op de uitbreiding van de openheid naar andere systemen. Dit omvat de gestandaardiseerde, tweerichtingsuitwisseling van engineeringgegevens via AutomationML (Automation Markup Language) met behulp van engineeringsoftware zoals Eplan, de TIA Selection Tool en andere CAE-systemen (Computer Aided Engineering). Nieuwe functies voor de TIA Portal Openness-programmeerinterface maken nu ook de automatische verwerking van hardwareconfiguraties mogelijk. Hierdoor kunnen gebruikers engineering voor redundante functionaliteit automatiseren en voordeel halen uit kortere ontwikkelingstermijnen, evenals drastisch gereduceerde foutencijfers.

Het TIA Portal-engineeringplatform vormt een centraal toegangspunt voor Siemens voor automatisering binnen digitale ondernemingen en voor het ontwerp van automatiseringsoplossingen in de context van digitalisering. In TIA Portal V14 SP1 werd ook TIA Portal Openness uitgebreid, waardoor het nu makkelijker wordt om werkprocessen van begin tot einde te digitaliseren. Zo kan de virtuele controller Simatic S7-PLCSIM Advanced nu gebruikt worden om controllerfuncties in een vroeg stadium te testen en aan gesimuleerde machinemodellen te koppelen voor virtuele indienststelling.

Een ander voorbeeld is het vermogen om de Simatic-knowhow te gebruiken om robotcontrollers te programmeren en diagnosticeren met behulp van Simatic S7-1500-functieblokken.

Vanaf V14 SP1 en V13 SP2 ondersteunt het TIA Portal-engineeringplatform ook Windows 10, om flexibel aan de systeemeisen van de gebruiker te voldoen. Met het oog op het eenvoudig en centraal wachtwoordbeheer voor kennis-, schrijf- en kopieerbescherming beschikken gebruikers in TIA Portal V14 SP1 nu over een volledig nieuwe wachtwoord-API. De interface maakt de eenvoudige implementatie mogelijk van een wachtwoordbeheerssysteem voor zelf ontwikkelde toepassingen of van veilige gebruikersverificatie, bijvoorbeeld met behulp van dongles. Simatic ProDiag, de softwareoptie voor machine- en installatiediagnoses, werd uitgebreid om criteria-analyse voor gerichte probleemoplossing te omvatten. Hierdoor kan HMI PLC Code Viewer gebruikt worden om overzichtsweergaves te genereren van statussen waarin zich fouten hebben voorgedaan en om hun oorzaak efficiënter te identificeren. In de engineeringtool Step 7 kunnen machinebouwers nu de nieuwe 1-bloks vergelijkingsfunctie gebruiken voor snellere bewerking. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om rechtstreeks vanuit de projectnavigatie gedetailleerde vergelijkingen van afzonderlijke blokken uit te voeren, zowel in de Offline/Offline- als in Online/Offline-werking.

Achtergrondinformatie:
TIA Portal (Totally Integrated Automation Portal) van Siemens biedt gebruikers mogelijkheden om automatisering- en aandrijftaken snel en intuïtief uit te voeren dankzij efficiënte configuratie. De softwarearchitectuur is ontworpen voor hoge efficiëntie en gebruikscomfort, en is zowel geschikt voor ervaren als voor nieuwe gebruikers. Er wordt een gestandaardiseerd bedieningsconcept gebruikt voor controllers, mens-machine-interfaces (MMI) en aandrijvingen, evenals voor gemeenschappelijke gegevensopslag en -consistentie, bijvoorbeeld voor configuratie, communicatie en diagnose. Hiernaast worden er ook krachtige bibliotheken voor alle automatiseringsobjecten geboden. De eenvoudige engineering in TIA Portal vereenvoudigt de toegang tot het volledige spectrum van gedigitaliseerde automatisering, met inbegrip van digitale planning, geïntegreerde engineering en transparante werking. Naast PLM (Product Lifecycle Management) en MES (Manufacturing Execution Systems) binnen het Digital Enterprise-softwarepakket vormt TIA Portal een aanvulling op het holistische softwareaanbod van Siemens voor bedrijven op weg naar Industry 4.0.


 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017030195DFEN

Meer informatie over conversie vindt u op www.siemens.com/tia-portal

Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op www.siemens.com/press/hm17 en www.siemens.com/hannovermesse

Volg ons via sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.


24-3-2017

You are changing from the tablet to the classic version. Do you want to proceed?