Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Toonaangevende Industry 4.0-spelers starten samenwerking om de digitale transformatie van productiebedrijven te versnellen

Het nieuwe initiatief wordt gelanceerd op de Hannover Messe 2019

Singapore Economic Development Board (EDB), McKinsey & Company, SAP, Siemens en TÜV SÜD kondigden vandaag een samenwerking aan ter ondersteuning van bedrijven groot en klein bij de introductie van Industry 4.0-technologieën.

Deze samenwerking beoogt de ontwikkeling van tools en oplossingen om de digitale transformatie van productiebedrijven, zowel in Singapore als internationaal, te versnellen. Dit kan worden gerealiseerd door de collectieve expertise te benutten van:

  • EDB, het belangrijkste agentschap voor economische zaken van Singapore, zal focussen op de ontwikkeling van de industrie en de uitbouw van ecosystemen om de industriële sectoren te transformeren en goede werkgelegenheidsmogelijkheden voor de Singaporezen te creëren.

  • McKinsey & Company, een wereldwijd toonaangevend managementconsultancybureau, zal fungeren als kennispartner steunend op zijn ervaring in het helpen van bedrijven bij het opnieuw ontwerpen van processen, het uitwerken van een technologisch stappenplan en het ontwikkelen van de vereiste organisatiecapaciteit.

  • SAP, een wereldleider in bedrijfssoftware en digitale technologieën, zal productiebedrijven helpen intelligenter te worden met end-to-end procesflexibiliteit en bedrijfsinnovatie.

  • Siemens biedt een omvattend en sectorspecifiek portfolio aan voor de digitale transformatie van de maak- en procesindustrieën. Dit bestaat zowel uit automatiseringsoplossingen als uit industriële software, industriële communicatie- en beveiligingssystemen en industriële diensten, met inbegrip van consultancydiensten voor de volledige levenscyclus om productiebedrijven te ondersteunen bij de implementatie van hun specifieke digitale transformatieproject.

  • TÜV SÜD, een internationaal actieve test-, keurings-, certificerings- en trainingsonderneming, verzekert de veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid van Industry 4.0-oplossingen.

In 2017 lanceerden EDB en TÜV SÜD de Smart Industry Readiness Index, een diagnostische tool waarmee bedrijven kunnen beoordelen hoe klaar ze zijn voor de slimme transformatie van hun productie. Deze index werd reeds op grote schaal toegepast in Singapore en wordt nu ook uitgerold in Indonesië, Thailand, India, de VS, Europa en Japan.

Als volgende stap zal EDB - in samenwerking met McKinsey & Company, SAP, Siemens en TÜV SÜD - de index verder verbeteren met een rekentool om bedrijven te helpen bij het identificeren en aanbevelen van prioritaire aandachtsgebieden en digitale initiatieven op basis van hun individuele paraatheidsscore en actuele financiële prestaties. Deze "Prioritisation Matrix" zal op de Hannover Messe 2019 worden gelanceerd, samen met een gedetailleerd witboek over het concept en de ontwikkeling.

 

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2019010126DFEN

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

28-1-2019