Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

CNC-softwarepakket voor werktuigmachines uitgebreid met nieuwe toepassingen

For the business and trade press
Huizingen, 03.04.2015

  • Nieuwe toepassingen voor "Sinumerik Integrate for production"

  • Meer netwerkmogelijkheden voor werktuigmachines met in de productiesystemen geïntegreerde IT

  • Access MyData voor lezen en schrijven van NC- en PLC-gegevens

  • Manage MyMaintenance voor een effectief onderhoudsmanagement

De Siemens-divisie Digital Factory heeft nieuwe toepassingen toegevoegd aan het "Sinumerik Integrate for production"-softwarepakket voor het in een netwerk plaatsen van werktuigmachines met in productiesystemen geïntegreerde IT. De nieuwe release omvat nu Manage MyMaintenance (MMM), een efficiënt onderhoudsmanagementsysteem. Dankzij Access MyData (AMD) is er nu rechtstreekse toegang tot machine- en procesgegevens.

Access MyData biedt een interface voor toegang tot de machine- en procesgegevens van werktuigmachines gestuurd door Sinumerik 840D sl. Om de gegevenscommunicatie te vereenvoudigen wordt de werktuigmachine rechtstreeks met de Sinumerik Integrate-server verbonden, maar zal de gegevensuitwisseling niet met de machinebediening interfereren. AMD Basic is gratis verkrijgbaar en maakt het rechtstreeks lezen en schrijven van NC- en PLC-gegevens mogelijk. Bij een upgrade van AMD Basic kunnen de gegevens van de werktuigmachines verwerkt worden en kunnen NC-onderdelenprogramma's via een interface voor bestandsoverdracht verzonden worden.

Bovendien krijgen kleine en middelgrote ondernemingen dankzij Manage MyMaintenance nu toegang tot de wereld van onderhoudsmanagement zonder extra investering. MMM meldt gebruikers automatisch wanneer er een nieuwe onderhoudsdatum voor een machine gepland is. Het tijdstip en de uit te voeren taken worden in een overzichtelijke lijst weergegeven. De overduidelijke kleurcodering duidt aan welke maatregelen dringend zijn en welke hun deadline nog niet bereikt hebben. Afhankelijk van het beschikbare geheugen kan er een groot aantal onderhoudsmaatregelen gedefinieerd en -intervallen gespecificeerd worden. De software wordt eenvoudig geïnstalleerd via de Sinumerik Operate-gebruikersinterface zonder nood aan extra programmering.

Achtergrondinformatie
Het 'Sinumerik Integrate for production'-softwarepakket bestaat uit toepassingen voor het eenvoudige beheer van werktuigmachines en onderdelenprogramma's, transparante registratie van machinestatus- en productiegegevens evenals het decentrale onderhoud van wereldwijd geïnstalleerde machines.

Sinumerik Integrate for production"-softwarepakket

Siemens heeft nieuwe toepassingen toegevoegd aan het "Sinumerik Integrate for production"-softwarepakket voor het in netwerk plaatsen van werktuigmachines met in productiesystemen geïntegreerde IT.

Deze persfoto is beschikbaar in hoge resolutie op www.siemens.com/press/pi/I2014092421e

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/sinumerik-operate

Over Siemens
Siemens AG
(Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar symbool staat voor uitmuntendheid op het vlak van techniek en engineering, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook een toonaangevende leverancier van apparatuur en uitrustingen voor medische beeldvorming  – zoals computergestuurde tomografiesystemen (CT-scanners) en beeldvormingsystemen op basis van magnetische resonantie (MRI-scanners) – evenals een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september 2013, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op  www.siemens.com.