Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Snelle beslissingen voor de digitale reis met XHQ Operations Intelligence

INDUmation.be 2017, Hal 6

  • XHQ 5.0 biedt mobiele toegang tot installatie- en bedrijfsgegevens

  • Snellere toegang tot relevante, goed georganiseerde informatie

  • Meerwaarde dankzij integratie met externe Business Intelligence Tools

Met de introductie van Versie 5.0 kan de XHQ Operations Intelligence-software van Siemens voortaan worden gebruikt op mobiele apparaten. Zo zijn de gegevens relevant voor de werking van de installatie, altijd en overal toegankelijk zijn. Met Versie 5.0 kunnen voor het eerst georganiseerde en relevante visualiseringen met één tool, de XHQ Workbench, worden geconfigureerd op zowel mobiele als desktop-apparaten. De gebruiker heeft via een interface eenvoudig toegang tot zijn werkings- en bedrijfsgegevens voor verdere analyse in Business Intelligence Tools.

XHQ Operations Intelligence verzamelt en koppelt installatiegegevens van het operationele en bedrijfsniveau. Interactieve weergaven van de relevante installatiegegevens kunnen eenvoudig worden geconfigureerd volgens de wensen van elke gebruiker. Met XHQ heeft het bedieningspersoneel en  management altijd en overal toegang tot een visualisering van de actuele installatiestatus. Aan de hand van diverse methodes zoals dashboards en grafieken kunnen ze zo in real time de prestaties van de installatie vergelijken met de vooropgestelde bedrijfsdoelen.

Een hoge beschikbaarheid en beveiliging van de installatie behoren tot de belangrijkste succesfactoren in bijvoorbeeld de chemische en petrochemische nijverheid. XHQ extraheert en bereidt informatie met betrekking tot het lopende productieproces voor op basis van uiteenlopende informatiebronnen. Deze informatie wordt vergeleken met andere bronnen, zoals proceshistorieken, labogegevens of bedrijfsgegevens.

De verschillende mogelijkheden om gegevens te analyseren en te visualiseren, vormen een essentiële beslissingshulp voor gebruikers op alle niveaus van de organisatie. Operationele intelligentie kan worden gebruikt om de implementatie van maatregelen te rechtvaardigen, productierisico's te vermijden of als basis om de productie af te stemmen op wijzigende marktvereisten. Marktevoluties of beïnvloedingsfactoren kunnen op lokaal niveau en in locaties over de hele wereld in overweging worden genomen.

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2016110057PDEN

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/xhq

Voor meer informatie over Siemens op INDUmation.2017, zie www.siemens.be/indumation

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

7-2-2017