Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens erkent elf Belgische bedrijven als officiële OEM-partner

Partnerschap creëert duidelijk kader voor engagement van beide partijen

Siemens kende gisteren aan elf Belgische bedrijven, die veelvuldig gebruik maken van Siemens-producten, het officiële OEM-partnerschap toe. Het partnerschap vormt een volgende, belangrijke stap in de jarenlange samenwerking en staat symbool voor de sterke wederzijdse waardering, vertrouwen en excellente samenwerking.

Een duidelijk wederzijds engagement

OEM’s ofwel Original Equipment Manufacturers vormen al jarenlang een belangrijke klantengroep voor Siemens. Het nieuwe OEM-partnerschap schept een duidelijk kader waarin de verwachtingen en engagementen van beide partijen welomschreven zijn. Om aan de specifieke noden van de machinebouwers tegemoet te komen investeert Siemens zeer sterk in nieuwe producten met nieuwe mogelijkheden, een verhoogde kwaliteit en een betere performance. De OEM partner engageert zich om bij het ontwerpen van nieuwe machines waar mogelijk gebruik te maken van deze oplossingen en technologieën. Het uiteindelijke doel is duidelijk: gezamenlijke expertises bundelen om het succes op de markt verder te vergroten.

Samenwerking in twee richtingen

Eddy Nelis, Vice-President van Siemens België en Luxemburg, is uiteraard tevreden met deze elf bedrijven als nieuwe partner: “De nauwe samenwerking met onze OEM-partners werpt duidelijk vruchten af. Machines waarmee ze zich kunnen onderscheiden op technologisch vlak zijn vaak een must. Door zich voortdurend bij te scholen en te laten informeren blijven ze steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien wordt bij de ontwikkeling van nieuwe producten en applicaties rekening gehouden met de ervaringen en wensen van de partner zodat finaal de eindgebruiker beschikt over performante machines die het verschil maken. Daarnaast zetten we samen sterk in op nieuwe tendensen in de machinebouw zoals digitalisering, mechatronica en cloudbased solutions… “

Elf namen

We melden met trots dat deze elf bedrijven zich voortaan Siemens OEM-partner mogen noemen: Alvey nv, Avercon nv, Bascules Robbe nv, BEP Europe nv, CES nv, Gebroeders Doms bvba, Merco Machines nv, Printing International nv, Seamco nv, Valvan Baling Systems nv en Van Hoecke Automation nv.

25-1-2018