Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Globale expertise, lokaal vakmanschap: de motor van 15 jaar Siemens en AMR

Aandrijfspecialist AMR is al meer dan 15 jaar Siemens Motor Partner. Het familiebedrijf, met vestigingen in het Antwerpse Zandhoven en het Limburgse Alken, groeide in die tijd uit tot een absolute referentie voor aankoop, onderhoud en de herstelling van industriële aandrijvingen. Vandaag ondersteunen de meer dan 30 AMR-medewerkers tal van grote en kleine ondernemingen in hun streven naar maximaal machinerendement. Dankzij een duurzame overeenkomst met Siemens vullen lokale en globale expertise elkaar daarbij perfect aan.

Zaakvoerders Annelies en Michaël Oosterlynck richtten AMR samen op in 2001. “AMR staat voor Analysis, Maintenance & Repair of Rotating Machines”, legt Annelies uit. “We bieden een unieke totaalservice voor installatie, onderhoud, herstellingen en retrofits van aandrijvingen. De focus ligt op maximale flexibiliteit en beschikbaarheid.”

Perfecte match
Om die beloftes na te komen, zochten Annelies en Michaël naar partners die dezelfde waarden onderschrijven. Zo kwam het ondernemersduo bij Siemens terecht. Annelies: “Siemens biedt meer dan alleen motoren. Hun oplossingen behelzen de volledige aandrijfketen, tot reductoren en motoren. Die totaalaanpak sluit naadloos aan bij onze visie als Siemens motor partner en laat ons toe om ook grote en complexe projecten tot een goed einde te brengen.”

Siemens van zijn kant was op zoek naar een partner die naast nieuwverkoop van motoren ook kan instaan voor een snelle en kwaliteitsvolle service. “Dankzij zijn verregaande flexibiliteit staat het bedrijf ook heel dicht bij zijn klanten”, legt Marc van der Weijde, Accountmanager bij Siemens uit. “Die nabijheid is voor ons, als wereldspeler, een absolute meerwaarde bij het zoeken naar lokale partners.”

Voordelen op voorraad
Een belangrijk aspect van de samenwerking tussen Siemens en AMR is de grote voorraad aan standaardelektromotoren die het familiebedrijf op stock heeft liggen. Annelies: “Die voorraad is essentieel om onze klanten zo snel mogelijk te kunnen depanneren. En door de stockmotoren te modificeren, kunnen we vaak ook minder courante aandrijvingen herstellen. Bovendien wordt de stock voortdurend opnieuw geëvalueerd samen met Siemens zodat hij optimaal afgestemd is op de vraag.”

Dat klanten heel wat voordelen rapen van de samenwerking tussen Siemens en AMR, mag duidelijk zijn. Zo kunnen ze niet alleen rekenen op snelle en flexibele service, maar ook op continuïteit. Annelies: “We streven altijd naar samenwerkingen op lange termijn. Onze klanten kunnen gerust zijn: ook ver in de toekomst zullen we de nodige onderdelen en expertise in huis hebben om hun machinepark optimaal te laten renderen. Bovendien is Siemens nauw betrokken bij de recentste evoluties in de markt. Daardoor hebben zowel wij als onze klanten toegang tot de meest toekomstgerichte oplossingen op het gebied van industriële aandrijvingen.”

 

Over Siemens
Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

Over AMR
Ontdek het volledige serviceaanbod van AMR op www.amrservice.be .

13-7-2017