Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Flexibel servoaandrijfsysteem voor veeleisende toepassingen

  • Nieuwe Simotics S-1FG1-servoreductiemotor met fijn getrapte overbrengingsverhoudingen

  • Sinamics S120-omvormer met een ruime waaier aan technologiefuncties en gewijzigde motormodules

  • Optimale interactie van componenten vereenvoudigt engineering en ingebruikname van het volledige aandrijfsysteem

Siemens heeft zijn omvangrijke aandrijfportfolio voor servotoepassingen uitgebreid met de Simotics S-1FG1-servomotoreductor, die optimaal afgestemd is op het Sinamics S120-omvormersysteem. De volledige integratie van dit aandrijfsysteem in Totally Integrated Automation (TIA) maakt de configuratie en ingebruikname eenvoudig. Kant-en-klare Motion Connect signaal- en voedingskabels vormen een eenvoudige en betrouwbare methode om de componenten aan te sluiten. De componenten hebben elektronische typeplaatjes en de motoren worden via de Drive-CLiQ-systeeminterface aangesloten, zodat het systeem snel in gebruik kan worden gesteld. Dit servoaandrijfsysteem van Siemens is geschikt voor talloze toepassingen, zoals druk- en verpakkingsmachines, opslag- en opvraagmachines, transportsystemen en doseerpompen.

De speciale kenmerken van de compacte Simotics S-1FG1-servomotoreductor zijn hoge rendement en lage torsiespeling voor nauwkeurige, dynamische bewegingssequenties. De Simotics S-1FG1 is leverbaar in de volgende versies: helicoïdale-, parallelle as, schuine en spiraalvormige wormtandwielkasten – en tot 25 overbrengingsverhoudingen, afhankelijk van het tandwieltype en de grootte. De spiraaluitvoering van de tandwielen zorgt ervoor dat de overbrengingen zeer stil werken, waardoor de geluidsproductie wordt beperkt. De kleine diameter van de opsteekpinion die in de motoras is geplaatst, zorgt ervoor dat de eerste overbrengingstrap een hoge transmissieverhouding heeft. Daardoor kan in sommige gevallen een overbrenging met twee trappen worden gebruikt in plaats van een overbrenging met drie trappen.

Dankzij de sterk geïntegreerde functionaliteit en het schaalbare aantal assen is het Sinamics S120-omvormersysteem geschikt voor talrijke veeleisende Motion Control-toepassingen. De hoogperformante aandrijvingen met enkele en gecoördineerde meervoudige assen met vector- of servosturing laten de implementatie toe van op maat gemaakte oplossingen waarmee de productiviteit en flexibiliteit worden verhoogd. De omvormer is leverbaar in vier verschillende versies: blokformaat-, boekformaat-, chassis- en kasteenheden. De voedingseenheden of motormodules in boekformaat werden in een nieuw kleedje gestoken in het bereik van drie tot 30 ampère. Voedingseenheden met een drievoudige overbelastingscapaciteit en de integratie van het motoraansluitsysteem in de motormodule sparen heel veel ruimte, zowel in de hoogte als in de breedte, in de schakelkast. De nieuw ontwikkelde aansluitmethode zorgt voor een snelle, eenvoudige en betrouwbare montage en bedrading. Het geoptimaliseerde afschermingsontwerp en de verbeterde thermische scheiding tussen de vermogenshalfgeleider en de elektronica staan ook garant voor een grotere robuustheid.


Legende
Siemens heeft zijn omvangrijke aandrijfportfolio voor servotoepassingen uitgebreid met de Simotics S-1FG1-servomotoreductor, die optimaal afgestemd is op het Sinamics S120-omvormersysteem. De volledige integratie van dit aandrijfsysteem in Totally Integrated Automation (TIA) maakt de configuratie en ingebruikname eenvoudig.

Meer informatie over servoaandrijfsystemen vindt u op
www.siemens.com/sinamics
www.siemens.com/simotics

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.
In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

18-11-2015