Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Geïntegreerde meerwaarde – De Siemens IDS Roadshow doet België aan

 • IDS (Integrated Drive Systems) Roadshow toert door Europa 

 • Rijdende tentoonstelling focust op concrete klantenvoordelen 

 • Toepassingsspecifieke tentoonstellingsstukken en live demonstraties illustreren de meerwaarde van IDS voor verschillende sectoren

Sinds november 2014 toert de Siemens IDS Roadshow door Europa. Deze mobiele tentoonstelling toont hoe industriële spelers hun productiviteit, efficiëntie en betrouwbaarheid kunnen verhogen met Siemens Integrated Drive Systems (IDS). In de tweede helft van oktober doet de indrukwekkende Siemens-truck ook België aan. Bedrijven actief in een industriële context ontdekken hoe IDS hun belangrijkste businessdoelstellingen ondersteunt en hen helpt om duurzaam concurrentievoordeel te realiseren en tegemoet te komen aan de meest recente regelgeving.

Het SPS IPC Drives-evenement op 25 november 2014 in Nürnberg vormde het startschot voor de Roadshow, die onder de noemer “Extra Value Integrated” heel Europa aandoet. Daarin toont Siemens de concrete werking van het IDS-concept, dat stoelt op perfect op elkaar afgestemde aandrijf- en automatiseringscomponenten. Aan de hand van live demonstraties krijgen bezoekers een concreet beeld van de voordelen voor onder meer de voedings-, conveyor-, staal-, OEM- en procesindustrie.

Specifieke sectorvereisten
Siemens stelt een reeks oplossingen voor die tegemoet komen aan de specifieke sectorvereisten. Daarbij werd rekening gehouden met de nieuwe energie-efficiëntiestandaard EN50598 en met de door de overheid vereiste energie-audit die door  grote bedrijven nog voor het einde van het jaar uitgevoerd dient te worden.
Aan de hand van live demonstraties ontdekken bezoekers hoe IDS-integratie zorgt voor een verhoging van de:

 • Productiviteit: een snellere time-to-market en time-to-profit door kortere engineeringtijd.

 • Efficiëntie: lagere energie- en onderhoudskosten.

 • Betrouwbaarheid: hogere rendabiliteit door een langere levenscyclus en optimale bescherming van uw investering.

Drievoudige benadering     
De tentoonstelling omvat een breed spectrum van technologieën: van intralogistiek over transportbandoplossingen tot pomp-, ventilator- en compressortoepassingen. Maar ook verticale maalinrichtingen en grootschalige middenspanningtoepassingen in de procesindustrie worden voorgesteld. Stuk voor stuk illustreren ze de voordelen van de systematische drievoudige benadering van IDS-integratie:

 • Horizontale integratie van drijfwerken en koppelingen tot motoren en omvormers voor de volledige aandrijfketen.

 • Verticale integratie in de sturingsarchitectuur van de industriële productieprocessen, met speciale aandacht voor de aandrijftrein en zijn componenten in het TIA Portal-engineeringkader.

 • Levenscyclusintegratie: De volledige gegevenstechnologie-integratie van componenten in de processen voor industriële planning, ontwerp en indienststelling. Geïntegreerde software en uitgebreide diensten zorgen bovendien voor een snellere indienstelling, grotere betrouwbaarheid en lagere onderhoudskosten.

Kortom: de drievoudige IDS-integratie is dé sleutel tot digitalisering, van energienetwerk tot machine-as.

Waarom u de IDS Roadshow zeker niet mag missen 
De Siemens Roadshow houdt halt in België: een kans die u niet mag laten glippen. Wat de Roadshow zo bijzonder maakt is de unieke combinatie van innovatie en praktijk die onder meer een antwoord biedt op de nieuwe regulering:

 • U krijgt de unieke gelegenheid om uw marktperspectief verder te verruimen en experten in het veld te ontmoeten. Zij behandelen uw specifieke noden en vereisten met de grootste vertrouwelijkheid.

 • U ziet zelf hoe u IDS kan integreren in uw eigen sector, aan de hand van Belgische cases met aandacht voor de specifieke voordelen per sector.

 • U krijgt de kans om vragen en problemen voor te leggen aan IDS-specialisten tijdens een speeddating.

Een overzicht van alle datums en locaties die de IDS Roadshow aandoet, vindt u op www.siemens.de/ids-roadshow.

Industriële bedrijven die een bezoek aan de truck willen brengen en op de infosessie aanwezig willen zijn, kunnen een uitnodiging aanvragen door een e-mail te sturen naar industrie.be@siemens.com

De rijdende tentoonstelling focust op de algemene meerwaarde van Integrated Drive Systems voor onze klanten in een brede waaier van industriële sectoren.

Meer persdocumentatie over de IDS Roadshow vindt u op www.siemens.com/press/ids-roadshow

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. De onderneming is actief in meer dan 200 landen met een sterke focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en milieuvriendelijke technologieën is Siemens de nr. 1 in de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van STEG-krachtcentrales, een belangrijke leverancier van elektriciteitstransportoplossingen en een pionier op het vlak van infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijving- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is Siemens ook een toonaangevende leverancier van uitrustingen voor medische beeldvorming – zoals CT- (computertomografie) en MRI-systemen (magnetische resonantie)  – evenals op het vlak van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2014, afgesloten op 30 september 2014, genereerde Siemens uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard en een nettowinst van € 5,5 miljard. Eind september 2014 had het bedrijf wereldwijd zo’n 357.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

17-8-2015