Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe, spelingsvrije Flender-koppelingen voor hoge positioneernauwkeurigheid

  • Kunnen worden gebruikt in productie- en werktuigmachines of in de automatiseringstechniek

  • Bipex-S elastomeerkoppeling voor toepassingen die blootstaan aan trillingen en schokken

  • Torsiestijve Sipex metalen balgkoppeling voor koppeltransmissie met behoud van de hoek

Siemens heeft zijn portfolio koppelingen aangevuld met de nieuwe spelingsvrije Flender Bipex-S en Flender Sipex koppelingen. Beide koppelingsversies kunnen worden gebruikt in productie- en werktuigmachines of in de automatiseringstechniek. Ze zijn leverbaar in verschillende formaten en kunnen worden geïnstalleerd in geïntegreerde aandrijfsystemen, vaak in combinatie met servomotoren. De Bipex-S torsioneel flexibele elastomeerkoppelingen worden gebruikt in toepassingen die blootstaan aan trillingen en schokken. De Sipex metalen balgkoppelingen worden gebruikt in aandrijvingen waar een koppeltransmissie met absoluut behoud van de hoek vereist is.

Uiterst precieze toepassingen voor de bouw van werktuigmachines, in de stuurtechniek en de procesnijverheid leggen hoge eisen op aan de prestaties, de kwaliteit en de nauwkeurigheid van koppelingen en hun procesbetrouwbaarheid. Spelingsvrije koppelingen met een betrouwbare vermogensoverbrenging vormen de modulaire interface tussen motor en aandrijfmachine. Ze compenseren ook verschuivingen tussen de gekoppelde eenheden.

De spelingsvrije, storingsresistente en trillingsdempende Bipex-S koppelingen worden gekenmerkt door een hoge vermogensdensiteit en elektrische isolatie-eigenschappen die bescherming bieden tegen lekstromen. Ze waarborgen een hoge positienauwkeurigheid en beperken de slijtage van het systeem door lagere piekbelastingen en trillingen. De axiale plug-in laat blinde montage toe. Als het elastomeer volledig versleten is, zorgen de kaken van de koppelingsnaven ervoor dat noodwerking mogelijk is.

De extreem torsiestijve Sipex koppelingen laten koppeltransmissie met behoud van de hoek toe, wat de hoogste positienauwkeurigheid verzekert. Ze zijn slijt- en onderhoudsvrij en beperken ongeplande systeem- en machineonderbrekingen, wat de beschikbaarheid van het systeem verhoogt. De uitstekende gelijkloopeigenschappen van de koppelingen maken ze perfect geschikt voor hoge snelheden. Lage herstelkrachten, nagenoeg geen lagerbelasting in de gekoppelde machines en een goede vermogensdensiteit ronden de positieve eigenschappen af.

De nieuwe, spelingsvrije Bipex-S en Sipex Flender-koppelingen zijn telkens leverbaar in zes naafversies, wat een optimale aansluiting toelaat op de asuiteinden van de gekoppelde machines. Ze hebben een laag traagheidsmoment, nemen weinig installatieruimte in, zijn eenvoudig te monteren en uiterst geschikt voor gebruik in geïntegreerde aandrijfsystemen. Beide koppelingsreeksen worden gebruikt in sturing, automatisering en medische techniek, alsook in de bouw van productiemachines en werktuigmachines. Ze worden bijvoorbeeld geïnstalleerd in positioneeraandrijvingen, stappenmotoren, lineaire eenheden en behandelingsrobots.


Siemens heeft zijn portfolio koppelingen aangevuld met de nieuwe spelingsvrije Flender Bipex-S en Flender Sipex koppelingen. Ze worden vooral gebruikt in productie- en werktuigmachines en in de automatiseringstechniek.

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.
In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

18-11-2015