Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe servomotoren met hoge inertie

For the business press
Brussel, 16.09.2009

Siemens Drive Technologies vult zijn assortiment 1FK7-servomotoren aan met een nieuwe High Inertia-versie. Dankzij de hogere intrinsieke inertie is de regelreactie van de 1FK7-HI motor uiterst robuust, zodat hij perfect geschikt is voor gebruik in toepassingen met hoge en variabele belastingsinertie.

Op de EMO-werktuigmachinebeurs in Milaan presenteert Siemens Drive Technologies voor het eerst zijn nieuwe High Inertia-versie van de 1KF7-servomotor. De motoren worden gebruikt op de voedingsassen en hulpassen van werktuigmachines. De nieuwe 1FK7-HI High Inertia-servomotor wordt gekenmerkt door zijn groter intrinsiek traagheidsmoment. Hierdoor is de regelreactie van de motoren uiterst robuust en bijgevolg perfect geschikt voor toepassingen met hoge en variabele belastingsinertie. Aandrijfsystemen met het Sinumerik werktuigmachine-stuursysteem en motoren uit de 1FK7-reeks realiseren een zeer hoge contournauwkeurigheid zonder tijdrovende aanpassing van de controller aan de machine.

De zelfgekoelde 1FK7-HI servomotoren zijn uitstekend bestand tegen trillingen en schokken en zijn leverbaar met koppels van 3 Nm tot 20 Nm. Net zoals alle motoren van dit ontwerp beschikken ze over een elektronisch kenplaatje. De versie met de DRIVE-CLiQ seriële aandrijfbus is perfect afgestemd op het Sinamics S120 aandrijfsysteem. De tool SIZER wordt gebruikt om de motoren aan te passen aan en te dimensioneren voor de respectieve toepassing.
U kunt ook terecht op het internet op: www.siemens.com/motors of op www.siemens.be/drives
of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 7848, e-mail: drives.be@siemens.com

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/ad-picture/2010.