Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Prestatieboost voor CNC-hardware in het high end-segment

  1. Nieuwe krachtige CPU's en panels voor Sinumerik 840D sl

  2. Kortere programma-looptijden, snellere simulatie

  3. Groter geheugen en lager stroomverbruik

Bij de introductie van versie 4.7 van de Sinumerik Operate-software stelt Siemens nieuwe, krachtigere CPU's voor, alsook 15" en 19" Blackline-touchpanels in breedbeeldformaat voor de Sinumerik 840 D sl CNC. De nieuwe 7x0.3B PN-processoren zijn Profinet-compatibele NCU's (Numerical Control Units). De nieuwe processortechnologie, bijvoorbeeld de NCU 730.3B PN, is tot 15 procent krachtiger dan de voordien gebruikte componenten. Het resultaat: kortere programma-looptijden, snellere simulatie en snelle werking in alle situaties. De nieuwe technologie, zoals geïllustreerd door de 720.3B PN en 730.3B PN NCU's, verbruikt ook tot 50 procent minder stroom, waardoor de processoren minder warmte genereren.

De basisconfiguraties van de 7x0.3B PN-CPU's voor de Sinumerik 840D sl beschikken standaard reeds over 10 MB gebufferd gebruikergeheugen voor onderdelenprogramma's, en een werkgeheugen van 2 GB (DRAM). Het geheugen voor het onderdelenprogramma kan, afhankelijk van het specifieke processormodel, worden uitgebreid tot 22 MB. In de meeste gevallen kunnen de nieuwe NCU's in bestaande machines en toepassingen worden geïntegreerd zonder de software te wijzigen, dankzij een automatische aanpassing van de stuurprogramma's. De beschikbaarheid op lange termijn van de nieuwe NCU-processortechnologie biedt een veilige toekomst voor nieuw ontwikkelde machines – zowel voor latere ontwikkelingen als wegens de beschikbaarheid van reserveonderdelen op lange termijn.

De nieuwe 15" en 19" Blackline-panelen zijn aanraakschermen in breedbeeldformaat. Ze worden vooral gekenmerkt door een goede leesbaarheid, eenvoudige bediening en lange levensduur. De technische basis van het display is een capacitief sensorsysteem, dat ook aanraakbediening toelaat wanneer de gebruiker handschoenen draagt. De panelen zijn ontworpen voor beschermingsgraad IP66 en zeer robuust. Zo is het 15" paneel goedgekeurd voor vibratieversnellingen tot 2 g. Beide nieuwe toestellen hebben een geïntegreerde TCU (thin client unit) en worden via Ethernet verbonden met de Sinumerik.

Achtergrond:
De nieuwe NCU's en panelen vormen een uitbreiding op de Siemens-portfolio voor CNC-systemen en -producten. Dankzij de nieuwe hardwarecomponenten kunnen bedrijven zowel de prestaties als het bedieningscomfort van hun machines verhogen.


Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.

In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

13-11-2015