Siemens België

SINAMICS V90 servodrive-systeem

Geoptimaliseerde performantie en gebruikscomfort

Siemens heeft een nieuw servodrive-systeem ontwikkeld, bestaande uit een SINAMICS V90, de nieuwe telg van de SINAMICS-familie frequentieomvormers, en de nieuwe servomotor van de SIMOTICS S-1FL6-motorfamilie. Het systeem wordt gekenmerkt door geoptimaliseerde performantie en gebruikscomfort, het dekt een vermogensbereik van 0,4 tot 7,0 kW en laat motion control-functies toe zoals interne positionering, positionering met pulssequenties en snelheids- en koppelregeling. Met het servodrive-systeem kan de klant de performantie van zijn installaties verhogen, de kosten drukken, de indienststellingstijden verkorten en zijn concurrentiepositie verbeteren. Het systeem kan wereldwijd worden gebruikt in textiel- en verpakkingsmachines en transporttechnologie, alsook in talrijke andere aandrijfsystemen in de proces- en productienijverheid.

Nieuwe kenmerken:

  •  Betrouwbare motor- omvormercombinatie:
    –SINAMICS V90: vier formaten met een vermogensbereik van 0,4–7,0 kW
    –SIMOTICS S-1FL6: drie ashoogtes: AH45, AH65, AH90

  • Geïntegreerde remweerstand in alle framegroottes

  • Automatische afstemming voor hoge dynamische prestaties

  • Eenvoudige indienststelling met SINAMICS V-Assistant

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.

In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

22-5-2015