Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stelt Simogear, de nieuwe reeks motorreductoren, voor

For the business and trade press
Brussel, 27.04.2012

De Siemens-divisie Drive Technologies stelt Simogear, de nieuwe reeks motorreductoren, voor. De Simogear-reeks omvat motorreductoren in diverse uitvoeringen zoals rechte tandwieldrijfwerken, parallelle tandwieldrijfwerken, conische tandwieldrijfwerken en wormwieldrijfwerken. Deze nieuwe motoren met vermogens van 0,09 kW tot 200 kW en aandrijfkoppels tot 50.000 Nm zullen gefaseerd op de markt worden gebracht. Dankzij de extra framematen levert Siemens nu een totaalaanbod van motorreductoren. Met hun hoge overbrengingsverhoudingen in het twee- en drietraps bereik, de fijnere koppelgradatie, een hoge vermogensdichtheid en een buitengewone efficiëntie zijn de nieuwe modellen bijzonder geschikt om aan de eisen van moderne transportsystemen te voldoen. Door de marktconforme aansluitmaten is de nieuwe motorreeks volledig compatibel met bestaande installaties.

"Met de reeks Simogear-motorreductoren heeft Siemens de norm voor motorreductoren in de industriële aandrijftechniek verder ontwikkeld", aldus Dirk Bauer, hoofd van het segment Standard Gear Units & Couplings van de Siemens-divisie Drive Technologies. Hij voegde er nog aan toe dat deze motorreductoren ideaal zijn om voor transportsystemen ingezet te worden. Ze verenigen de voordelen van een buitengewone energie-efficiëntie, een hoge vermogensdichtheid en een uitstekende kwaliteit. Er zijn eveneens conventionele types motorreductoren verkrijgbaar geclassificeerd volgens vaste koppelgradaties. De nieuwe Simogear-reeks biedt bijkomende drijfwerkmaten, gekenmerkt door een geharmoniseerde gradatie zodat de vermogensprongen tussen de verschillende maten verkleinen. Hierdoor is het mogelijk voor elke toepassing de juiste aandrijving te vinden m.b.t. tandwieltype, tandwielkoppel en overbrengingsverhouding.

De efficiëntie van tweetraps conische tandwieldrijfwerken die speciaal voor gebruik in transportsystemen werden ontwikkeld, is bijzonder groot. Deze buitengewone efficiëntie vinden we eveneens bij de nieuwe rechte en parallelle tandwieldrijfwerken. Dankzij de hoge overbrengingsverhoudingen resulterend uit de toepassing van het insteekpignonprincipe, kunnen vaak tweetraps tandwieldrijfwerken met een efficiëntie van minimaal 96 procent worden ingezet in plaats van drietraps tandwieldrijfwerken met een efficiëntie van zo’n 94 procent. Het insteekpignonprincipe helpt ook de omtreksnelheid in de eerste trap te beperken, waardoor de geruisemissie afneemt.

De nieuwe tandwielmotoren zijn zo ontworpen dat uiterst efficiënte asynchrone en synchrone motoren conform de internationale energie-efficiëntienorm (IE = International Efficiency) IE2 en IE3 kunnen worden gemonteerd om een geïntegreerde unit te creëren, zonder sprong in motorframemaat van IE2 naar IE3. Uitvoeringen van hoogdynamische synchrone Simotics-motoren met minder speling kunnen eveneens rechtstreeks worden gemonteerd.

Omdat de afmetingen van de Simogear-motorreductoren conform de marktnorm zijn, kunnen ook op bestaande installaties aandrijvingen makkelijk worden vervangen zonder dat hiervoor extra engineering vereist is. Bovendien zijn ze dankzij hun compacte ontwerp en lichte gewicht makkelijk te hanteren in bijzonder kleine ruimten. De buitengewone compactheid van de nieuwe modellen is te danken aan het gebruik van een geïntegreerd aandrijfzijde-eindschild op de motor in plaats van een adapterplaat en eindschild. Door het optimaliseren van de lagering van de pignonas kon tevens de totale lengte van de meertraps kegelwieldrijfwerken worden verkleind en kon er een lichtere eenheid worden gecreëerd. De tandwieldrijfwerken en motorbehuizingen in het lagere koppelbereik zijn volledig uit aluminium vervaardigd.

Dankzij een geoptimaliseerd modulair systeem zijn er minder componenten nodig voor de nieuwe modellen. De dichtingconcepten voor de aandrijfas zijn op de verschillende toepassingsgebieden afgestemd. Motorzijdig is de Simogear-reeks opgebouwd volgens het modulaire Modulog-principe. Centraal in het geharmoniseerde modulaire systeem staat de basismotor die compatibel is met netvoorwaarden wereldwijd. Zijn vermogensbereik gaat van 0,09 tot 200 kW. Op de niet-aandrijfzijde zorgt een individueel configureerbaar aanbouwassysteem voor een optimale flexibiliteit. De nieuwe Simogear-motoren worden gekenmerkt door een hoge beschikbaarheid en korte levertermijnen en kunnen bovendien later nog worden gewijzigd.

Typische toepassingen voor deze tandwielmotoren zijn algemene transportsystemen in de automobiel- en logistieksector, alsook de voedingsmiddelen- en drankensector.

Bij dit persbericht hoort een foto, die u eveneens kunt vinden op het Internet, op: www.siemens.com/dt-picture/4016

Simogear

Door hun geharmoniseerde maatgradatie, marktconforme aansluitmaten en hoge vermogensdichtheid, voldoen de door Siemens ontwikkelde nieuwe Simogear-motorreductoren aan alle eisen inzake kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie voor industriële aandrijfsystemen.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives